Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό προσάραξης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων στο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος “OΝΤΙ”  Ν.Π. 9987 με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα ν. Αίγινας.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π.  9356. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το “OΝΤΙ”, το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” και προσέδεσε με ασφάλεια πλησίον του λιμένα Πέρδικας. Κατόπιν μερικής αποκατάστασης από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” και κατέπλευσε με ασφάλεια σε ναυπηγείο ν. Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “OΝΤΙ” μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: e-peiraias.gr