Στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται απαγόρευση οχημάτων στα άλση Δεξαμενής (Αγ. Φίλιππος) και Βώκου.

Παράλληλα οι δημότες ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, οφείλουν να αποψιλώσουν τα ξερά χόρτα και να φροντίσουν για την απομάκρυνσή τους καθώς και των όποιων  εύφλεκτων  υλικών για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Τα μέτρα ισχύουν έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου 31 Οκτωβρίου.

              Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Με στόχο την αποφυγή εκδηλώσεων πυρκαγιάς ο Δήμος μας εφαρμόζει μια σειρά αναγκαίων μέτρων πυροπροστασίας για τις δασικές περιοχές που διαθέτει. Ως προς αυτή την κατεύθυνση ουσιαστική είναι η συμμετοχή των δημοτών οι οποίοι θα πρέπει με συνέπεια και υπευθυνότητα να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να γίνει αιτία πυρκαγιάς. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών εφαρμόζοντας αυστηρούς ελέγχους στα άλση του».  Για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στο τηλ. 2132075341

Πηγή: e-peiraias.gr