Προκλητική ανάρτηση του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα, ο οποίος δηλώνει «ευτυχώς που οι Γερμανοί το 1944 εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ντροπιαστική ανάρτησή του «αν είχαν ζήσει θα συμμετείχαν στα Δεκεμβριανά και θα σκότωναν και άλλους Έλληνες».

Ποιος είναι ο Σπύρος Χατζάρας

Ο Σπύρος Χατζάρας είναι Έλληνας δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και θέατρο στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τον Νοέμβριο του 1973 συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνελήφθη στις διαδηλώσεις της 18ης Νοεμβρίου από τη Χούντα.

Το 1978 εξέδωσε το μηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό Καλλιτεχνική Επιθεώρηση, και αργότερα το πρώτο ελληνικό περιοδικό της 9ης Τέχνης Tarkidi. Το 1981, μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, προσλήφθηκε στην ΕΡΤ, όπου αρχικά έκανε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και στη συνέχεια πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ.

Μετά το 1989 έπαιξε ρόλο στη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 29 (συμφερόντων Κουρή), και μαζί με άλλους πήρε την πρωτοβουλία έκδοσης της καθημερινής εφημερίδας «Νίκη». Το 1993 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και το 1994 ο Σπύρος Χατζάρας τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Το 1999 ανέλαβε το Γραφείο Τύπου στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας, έως τον Οκτώβριο του 2004. Στη Ρωσία, ίδρυσε την ρωσική επιτροπή για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, και εξέδωσε στα ρωσικά την μηνιαία «Ελληνική Εφημερίδα». Το 2007 ξεκίνησε το «Δελτίο των 11», στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, που διακόπηκε (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) με πολιτική παρέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2011. Σήμερα παρουσιάζει διαδικτυακές και ραδιοφωνικές εκπομπές στο axisradio.gr.

Το 2009 ίδρυσε την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ. Το 2015 εκφώνησε λόγο στους εορτασμούς του μνημοσύνου για τη μάχη του Μελιγαλά όπου ανέφερε ότι έγινε γενοκτονία.

Πηγή: e-peiraias.gr