Πλησιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αττική, με πιθανότερη ημερομηνία την 22α Μαρτίου.Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων προβληματίζει ιδιαίτερα ειδικούς και Κυβέρνηση, με τη δεύτερη, ωστόσο, να προγραμματίζει το επόμενο βήμα, υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και υπό την προϋπόθεση σταδιακής βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.

Σύμφωνα με το MEGA το σχέδιο για τα ψώνια δεν προβλέπει click away και click inside αλλά φυσική παρουσία του καταναλωτή.Για να επισκεφθούμε τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13032.

Με αυτό το μήνυμα θα μπορούμε να βρισκόμαστε στην αγορά για 3 ώρες. Σε περίπτωση που προσπαθήσουμε να ξαναστείλουμε εντός της ημέρας μήνυμα στο 13032 τότε θα λαμβάνουμε το μήνυμα «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή» ενώ θα επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως.

Επίσης,ψώνια θα μπορούμε να κάνουμε εντός του δήμου μας ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Θα υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

Πηγή: e-peiraias.gr