Τον Λευτέρη Χρυσοφάκη πολλοί τον γνωρίσατε μέσα από την πολιτευτική του δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, εμείς όμως σήμερα θα σας μιλήσουμε για τον άνθρωπο-επιχειρηματία Λευτέρη.

Είναι γνωστό ότι ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είχε κατέβει ως υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές του 2019. Ενώ συμμετέχει και στον Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης βρίσκεται στη Διοίκηση του Ολυμπιακού στο Βόλεϊ από το 2011, μ ένα μικρό διάλλειμα ανάμεσα στο 2019-2020 καθώς πριν λίγους μήνες επέστρεψε και πάλι. Ενώ πέρα από την γνωστή αγάπη του για τον Ολυμπιακό, είναι εδώ και πολλά χρόνια πρόεδρος στο τμήμα Μπάσκετ του Ερμή Πειραιά.

Πέρα από ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας, είναι ιδιοκτήτης των Brothers καθώς και της εταιρείας Saint Nicolas (Επισκευές Πλοίων η οποία συστεγάζεται στην Ναυπηγοκατασκευαστική ζώνη του Περάματος), είναι ένας άνθρωπος που βοηθά πολύ τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το οποίο όμως ο ίδιος φροντίζει να μην διαφημίζει. Εδώ και πολλά χρόνια παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανέργους, άπορους και σε ευπαθείς ομάδες ενώ συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Τέλος έχει φτιάξει το ανοιχτό γήπεδο δίπλα από την Μαρίνα Ζέα (περιοχή Τερψιχόρη), ένα γήπεδο εγκαταλειμμένο που τώρα παίζουν παιδάκια και στεγάζονται οι ακαδημίες του Ερμή και του Διογένη, ενώ εκεί επίσης έχει δημιουργήσει γήπεδο τένις.

Πηγή: e-peiraias.gr