Μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Περάματος το μεσημέρι του Σαββάτου αφού πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να περάσουν απέναντι στο νησί της Σαλαμίνας.

Ο καιρός έφτιαξε, οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται από σήμερα, ωστόσο δεν υπολόγισαν ότι απαγορεύονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις. Έτσι μπορεί όποιος θέλει να μεταβεί με όχημα σε οποιοδήποτε σημείο του λεκανοπεδίου για σωματική άσκηση, δε μπορεί όμως να φτάσει σε περιοχές που απαιτείται μετάβαση με πλοίο ή να αλλάξει νομό.

Οι έλεγχοι στο λιμάνι του Περάματος ήταν εξονυχιστικοί και όσοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή της μόνιμης διαμονής ή εργασίας στο νησί, καλούνταν να γυρίσουν πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι αποδεικτικό της μόνιμης διαμονής σε ένα μέρος αποτελεί το Ε1 και της εργασίας η ειδική βεβαίωση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Η αρχική κίνηση που δημιουργήθηκε, προκάλεσε σύμφωνα με το protothema.gr σύγχυση και στο ίδιο το Λιμενικό, το οποίο και επικοινώνησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και λόγω του «αλαλούμ» που δημιουργήθηκε αναμένεται εντός της ημέρας σχετική διευκρίνηση από το Yπουργείο για τις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Το ίδιο «αλαλούμ» δημιουργήθηκε και στο λιμάνι του Πειραιά, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να μετακινηθούν προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πηγή: e-peiraias.gr