Σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής και στο πλαίσιο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στον Πειραιά, κυμάτισαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.

Το πρωί τελέστηκε η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου 1821 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο λιμάνι, προς τιμήν των ηρώων του 1821.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κυματίζουν σήμερα, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου οι σημαίες και τα λάβαρα της Επανάστασης, των φορέων, σωματείων και συλλόγων που υπό κανονικές συνθήκες – θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας. Το πρωί τελέστηκε η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου 1821 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο λιμάνι, προς τιμήν των ηρώων του 1821. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την εθνική μας επέτειο στην πόλη μας, με τη λαμπρότητα που της αρμόζει».

Photo credits: Destination Pireaus

Πηγή: e-peiraias.gr