Στο έγγραφο, η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει τις υπεύθυνες εταιρείες αναφορικά με την επέκταση του τραμ στον Πειραιά Αττικό Μετρό και ΣΤΑ.ΣΥ. πως «την Τετάρτη 20.10.2021 διαπιστώθηκε θραύση του καταθλιπτικού αγωγού του αντλιοστασίου αποχέτευσης ακαθάρτων Α15, ο οποίος οδεύει επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά. Το σημείο της βλάβης εντοπίζεται κάτω από τον τροχιόδρομο του τραμ».

Μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως για τους κινδύνους.

ΑΥΓΗ

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί πως «για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα επέμβουμε το αργότερο εντός 24 ωρών με δικά μας συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης, χωρίς να φέρουμε καμία ευθύνη για τις βλάβες που θα προκληθούν στις υποδομές του τροχιοδρόμου, τη δαπάνη αποκατάστασης των οποίων σε κάθε περίπτωση, βάσει της σχετικής αλληλογραφίας, οφείλετε να αναλάβετε».

Η νέα βλάβη θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην πολύπαθη επέκταση του τραμ στον Πειραιά, που εσχάτως είχε πάλι κολλήσει λόγω ακαταλληλότητας κτηρίου το οποίο βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τραμ επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.

Πηγή: e-peiraias.gr