Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος από κορωνοϊό ενός 55χρονου δικαστικού υπαλλήλου που εργαζόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο άτυχος άνδρας έδινε μάχη για τη ζωή του για τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και τις τελευταίες ημέρες ήταν διασωληνωμένος στην εντατική.

Εκτός από τον 55χρονο σύμφωνα με πληροφορίες κόλλησαν κορωνοϊό ο πατέρας του και η αδερφή του, η οποία επίσης είναι δικαστική υπάλληλος στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Ο θάνατος του δικαστικού υπαλλήλου έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς έχουν καταγραφεί συνολικά 7 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τέσσερις δικαστικοί υπάλληλοι προσβλήθηκαν στο Εφετείο και τρεις στο Πρωτοδικείο. Είχε προηγηθεί και εφέτης, ο οποίος ανάρρωσε από τον θανατηφόρο ιό.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μαζικά rapid tests, τα οποία βγήκαν αρνητικά, ενώ έγινε απολύμανση στους έξι ορόφους του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι ζητούν τη σχολαστική τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις υπάλληλοι του Εφετείου είναι γραμματείς σε έδρες δικαστηρίων και έρχονται σε επαφή με τους δικαστικούς λειτουργούς και διαδίκους.

Επίσης οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι είναι προβληματισμένοι για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών στις μικρές και όχι καλά αεριζόμενες δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είχαν ενημερωθεί πως κρατούμενος που θα δικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν σε καραντίνα λόγω αλλεπάλληλων κρουσμάτων στην Α και Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν.

Για τον λόγο αυτό η πρόεδρος του ΜΟΔ έδωσε εντολή να γίνουν rapid tests σε όλους τους διαδίκους, ενώ ο κατηγορούμενος, που είναι κρατούμενος, δέχθηκε να μην είναι παρών στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος είναι σε καραντίνα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε όταν όλα τα rapid tests βγήκαν αρνητικά.

Πηγή: zougla.gr

Πηγή: e-peiraias.gr