Με παρέμβασή του ο Βουλευτής Β Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την συγκοινωνιακή σύνδεση του Πανεπιστημίου Πειραιά στη Νίκαια με τον Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει « η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του προαναφερθέντος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, κατοικεί στον Πειραιά, προκύπτει το ζήτημα της αναβάθμισης της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής αφενός όπου θα στεγαστεί πλέον το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τον Πειραιά αφετέρου καθώς και με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής».

Παράλληλα απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό τον ρωτά «Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αναβάθμιση των συγκοινωνιακών δομών της περιοχής όπου θα στεγάζεται πλέον το Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Νίκαια, προκειμένου να μετακινούνται ευκολότερα και γρηγορότερα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές), όπως και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου»;

Ακολουθεί η επιστολή του Δημήτρη Μαρκόπουλου:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ »ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑ:

Συγκοινωνιακή σύνδεση Πανεπιστημίου Πειραιά στη Νίκαια

Όπως είναι γνωστό το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» στη Νίκαια, δεκαεφτά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η Αθήνα το 2004, μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο και μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στον εν λόγω χώρο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 20 υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και 4 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, που προορίζονται για 1.100 περίπου μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπολοίπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η παραπάνω πρωτοβουλία ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ενώ έχει ήδη χαιρετιστεί με μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους φορείς της πόλης της Νίκαιας.

Με το δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του προαναφερθέντος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, κατοικεί στον Πειραιά, προκύπτει το ζήτημα της αναβάθμισης της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής αφενός όπου θα στεγαστεί πλέον το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τον Πειραιά αφετέρου καθώς και με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής. Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αναβάθμιση των συγκοινωνιακών δομών της περιοχής όπου θα στεγάζεται πλέον το Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Νίκαια, προκειμένου να μετακινούνται ευκολότερα και γρηγορότερα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές), όπως και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου;

Πηγή: e-peiraias.gr