Την παρέμβαση του Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Πειραιά, Χριστόφορου Μπουτσικάκη, προκάλεσαν οι απανωτές φωτιές, στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στο Μαντράκι της Ύδρας.

Όπως τονίζει με αναφορά του στους Υπουργούς Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδή, υπάρχουν καταγγελίες από πλήθος πολιτών αλλά και από την «Φωνή της Ύδρας» ότι υπάρχουν φωτιές που μετά από 18 μέρες,  σιγοκαίουν και έχει δημιουργηθεί έντονη δυσοσμία και αποπνυκτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας του τοξικού αέρα που δημιουργείται καθώς καίγονται και πλαστικά.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι «για την παράνομη χωματερή της Ύδρας έχουν επιβληθεί ΚΑΙ διοικητικές κυρώσεις στον Δήμο Ύδρας από την Περιφέρεια».

Τέλος, εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους, ζητάει την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους Υπουργούς, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και για να ελεγχθούν οι τοπικές αρχές για το αν ασκούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Ακολουθεί η αναφορά του Χριστόφορου Μπουτσικάκη:

Πηγή: e-peiraias.gr