Σύμφωνα με πληροφορίες πυρετώδεις είναι οι διεργασίες αυτή την ώρα στο Μαξίμου με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάματος.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ιδιαίτερα μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Παρασκευής.

Η Υπουργός αρνείται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,να υποβάλει την παραίτησή της.

Την ίδια ώρα,ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, έχει φύγει από το σπίτι του στο Μεταξουργείο και έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι πρώην Υπουργού με γνώσεις στο χώρο του πολιτισμού. Ο πρώην Υπουργός που φέρεται να φιλοξενεί τον ηθοποιό δεν ανήκει στην Κυβέρνηση.

Όπως έγραψε το in.gr το σπίτι φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε εκεί προκειμένου να συμβουλευτεί νομικούς καθώς οργίαζαν οι φήμες περί ραγδαίων εξελίξεων.

Άνθρωποι από το χώρο του θεάτρου ισχυρίζονται ότι είναι σίγουροι για την παρουσία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο συγκεκριμένο σπίτι.

Πηγή: e-peiraias.gr