Στο Κερατσίνι βρέθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σε μια από τις πιο επιβαρυμένες  πόλεις της Αττικής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα «Δεν είναι δυνατόν, ό,τι μολύνει, ό,τι επιβαρύνει, να έρχεται εδώ, όπως για παράδειγμα, γίνεται με την επεξεργασία των Απορριμμάτων».

Παράλληλα έριξα τα βέλη τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ τόσο και προς τη ΝΔ «Η επιλογή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, είναι όλα να έρχονται, όλα να γίνονται εδώ, όλα να υποβαθμίζουν συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής».

Τέλος έδωσε ξεκάθαρη στήριξη στον αγώνα των κατοίκων της πόλης «Στέκομαι αλληλέγγυος, στον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας»

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά την πόλη:

“Να ξέρετε πως έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί είστε εσείς πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι, προκομμένοι, ντόμπροι, ευθείς, άνθρωποι της δουλειάς και αγωνιστές της δημοκρατίας.

Θέλω όμως να μιλήσω λίγο ακόμα για εσάς και για τις γειτονιές σας.

Επέλεξα να βρεθώ σήμερα μαζί σας, εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, γιατί από εδώ, από μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας, πρέπει να ξεκινήσουμε για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής.

Ολόκληρη η περιοχή, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδήριτης ανάγκης να αλλάξουμε πορεία και μαζί, να ανοίξουμε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, που θα έχει στο επίκεντρό του στον άνθρωπο, το περιβάλλον, την υγεία και τη γνώση, ως μια ενότητα που οφείλουμε να σεβόμαστε και να επενδύουμε σε αυτήν.

Δεν είναι δυνατόν ρυπογόνες βιομηχανίες να βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες και σχολεία. Όπως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η ασυλλόγιστη ρύπανση και μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος. .

Δεν είναι δυνατόν, ό,τι μολύνει, ό,τι επιβαρύνει, να έρχεται εδώ, όπως για παράδειγμα, γίνεται με την επεξεργασία των Απορριμμάτων. Η επιλογή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, είναι όλα να έρχονται, όλα να γίνονται εδώ, όλα να υποβαθμίζουν συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Στέκομαι αλληλέγγυος, στον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Πρόσφατα, η Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε εδώ ένα πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής.

Και θα συνεχίσουμε συμμετοχικά, αυτήν την προσπάθεια.

Είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος μας, του Κινήματός μας, της Παράταξής μας, για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες.”

Γιώργος Παπανδρέου

Κερατσίνι 25/11/2021

Πηγή: e-peiraias.gr