Δριμεία κριτική στους χειρισμούς του Χρήστου Βρεττάκου στο θέμα του ΣΜΑ, περιλάμβανε η ομιλία του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Παναγιώτη Διαλινάκη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε «Συμφωνούμε με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που ξεφυτρώνουν…αυτο συμβαίνει με καθε γενιά. Στη δική μας θητεία μας έχουν τύχει σημαντικά προβλήματα τα οποία δε λύνονται εύκολα». Αναφερόμενος στην περιοχή του Σχιστού υπογράμμισε ότι διαχρονικά επιβαρύνεται, καθώς, «ότι δε θέλουν στην πόλη τους τα στέλνουν στο Σχιστό» Ταυτόχρονα παρουσίασε τις δυο, όπως είπε, τεράστιες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Δήμος. Η μια είναι η μονάδα που θα δέχεται  σκουπίδια και η δεύτερη το ΣΜΑ του Πειραιά. Ενα ΣΜΑ που διοικητικά ανήκει στο Πέραμα. γειτνιάζει με μας αλλά ανήκει στον Πειραιά., κάτι το οποίο το χαρακτήρισε τραγελαφικό.και μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο «Λέτε ότι μας πιάσανε στον ύπνο. Πάλι πέρυσι έγινε μια προσπάθεια εν μέσω κορωνοϊού να γίνει η αδειοδότηση του χώρου που ανήκει στον Πειραιά» . Ενός χώρου, που όπως είπε ο κύριος Διαλινάκης, ο Πειραιάς  τον χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες σαν μια μορφή ΣΜΑ χωρίς να έχει άδεια. Υπενθύμισε ότι αντίστοιχο ΣΜΑ υπήρχε και στο Πέραμα.. «Τον Μάϊο με πρωτοβουλία των δυο δημάρχων Περάματος και Πειραια σε μια τροπολογία προσπάθησε να γίνει η αδειοδότηση των δυο χώρων..αδειοδοτήθηκε το ΣΜΑ Περάματος.. και με τις προσπάθειες τις δικές μας αποσύρθηκε του Πειραιά». Συνέχισε δε ο Παναγιώτης Διαλινάκης να χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση τραγέλαφο, καθώς όπως είπε από τη μια το Πέραμα αδειδοτήθηκε για ΣΜΑ μέσα στην πόλη του και τώρα διαμαρτύρεται γιατί θα υπάρχουν δυο ΣΜΑ.

Για τον Δήμο Πειραιά τόνισε ότι ο ίδιος ο Πειραιάς λέει «τόσα χρόνια το λειτουργώ δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς». Στη συνέχεια ανέφερε ότι ήταν σίγουρος ότι το θέμα ΣΜΑ Πειραιά θα επανέλθει…«Τότε είχαν πει ότι θα επανέλθουν άρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία». Ενώ συνέχισε λέγοντας πως το λάθος του δήμαρχου, Χρήστου Βρεττάκου, είναι ότι από τη στιγμή που υπήρχε η τοποθέτηση θα έπρεπε να είχε γίνει μια συζήτηση με τον Πειραιά για να «αμβλύνουμε την κατάσταση» και θα πρέπει να επιλέξουμε τον δρόμο της συζήτησης. Μιας συνολικής συζήτησης με όλους τους δήμους για το Σχιστό για μια συνολική διαχείριση

Κλείνοντας επιτέθηκε στον Δήμαρχο λέγοντας του «Δήμαρχε όλοι οι δήμαρχοι είναι μαζί και εσύ απέναντι και αυτό οφείλεται στο ότι εσύ το 2017 συμφώνησες και τώρα κάνεις πίσω».

Αμέσως μόλις έκλεισε την ομιλία του ο Παναγιώτης Διαλινάκης υπήρξε ένταση με τον Χρήστο Βρεττάκο, με τον Δήμαρχο να του λέει «Μιλήσατε σαν εκπρόσωπος της πόλης ή κάποιας παράταξης του Πειραιά; Εσείς κύριε Διαλινάκη θα βοηθήσετε να μη γίνει το εργοστάσιο; Ο Υπουργός σας νομοθέτησε και οι Βουλευτές που σας στήριξαν το ψήφισαν. Κοροϊδεύετε τον κόσμο». Για να του απαντήσει ο Παναγιώτης Διαλινάκης «Αδιαφορήσατε επί 6 μήνες και δεν κάνατε τίποτα.  Σας είχαμε προτείνει διαπαραταξιακή επιτροπή που να συζητήσει με τον Πειραιά για να μη βρισκόμαστε εδώ τώρα».

Πηγή: e-peiraias.gr