Ανακοίνωση εξέδωσε η Opinion Poll σχετικά με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Με την κατάθεση του Γενικού Διευθυντή της OPINION POLL Ζαχαρία Ζούπη  χθες στην Εξεταστική Επιτροπή απαντήθηκαν όλα όσα ψευδώς, με κακοήθεια και διάθεση στοχοποίησης ακούστηκαν και γράφτηκαν επί οκτώ ολόκληρους μήνες κατά της εταιρείας μας . Το σχέδιο χτυπήματος των ερευνών κατέρρευσε και οι εγκέφαλοί της είναι εκτεθειμένοι πια απέναντι στην κοινή γνώμη και τον δημοσκοπικό κόσμο.

Με την κατάθεσή του ο Ζαχαρίας Ζούπης :

–          Απέδειξε ότι είναι γνωστό σε όλους, ότι  η OPINION POLL είναι μία από τις πιο σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων στην χώρα που ανεπηρέαστα,  με ευθύνη, επιστημοσύνη και σεβασμό διενεργεί έρευνες κοινής γνώμης. Είναι μέλος του ΕΣΡ, της ESOMAR, του WAPOR και του ΣΕΔΕΑ.

–          Έκανε σαφές ότι πιστεύει στην αξία των ελέγχων και γι αυτό άλλωστε ζήτησε να ενταχθεί στον ΣΕΔΕΑ από τον οποίο δέχεται αυστηρούς , εξονυχιστικούς ελέγχους που διασφαλίζουν την αξιοπιστία των μετρήσεών της επιβεβαιώνοντας ότι τηρεί το σύνολο κανόνων δεοντολογίας.

–          Αποσαφήνισε ότι η έρευνα του Μαΐου που βρέθηκε αναιτιολόγητα  στο μάτι του κυκλώνα ελέγχθηκε από τους ελεγκτές του ΣΕΔΕΑ και βρέθηκε άμεμπτη σε όλα τα σημεία ελέγχου της.

–          Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση από μερίδα του Τύπου που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ίδιους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα στερούνταν ταυτότητας, αφού η έρευνα με την πλήρη ταυτότητά της αναρτήθηκε στο site της και κατατέθηκε στον ΣΕΔΕΑ ταυτόχρονα με την δημοσίευσή της, ενώ όπου στάλθηκε ( ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα κ.λ.π) με τα πλήρη στοιχεία της. Άλλωστε το πρώτο που ελέγχθηκε από τους ελεγκτές του ΣΕΔΕΑ ήταν ακριβώς η ταυτότητά της.

–          Χαρακτήρισε προσπάθεια αντιστροφής της λογικής το ερώτημα γιατί δεν ζήτησε η OPINION POLL έλεγχο και από την Ανεξάρτητη Αρχή όταν η έρευνα είχε ελεγχθεί από τον ΣΕΔΕΑ και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν τις καταγγελίες δεν άσκησαν αυτό το δικαίωμα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. « Πιστεύω ότι τελικά δεν σας ενδιέφερε η έρευνα αλλά ο θόρυβος γύρω από αυτή, η πρόκληση ερωτημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

–          Εξέφρασε την απορία του για την επίθεση κατά των ευρημάτων της έρευνας του Μαΐου, αφού το σύνολο των ερευνών όλων των εταιρειών έδιναν παρόμοια  αποτελέσματα. Για την στήριξη δε αυτής της εκτίμησης κατάθεσε πίνακα με τα αποτελέσματα ερευνών που είχαν διενεργηθεί στο διάστημα πριν και μετά την δημοσίευση της έρευνας της OPINION POLL που αποδεικνύει ακριβώς αυτό το γεγονός.

–          Εξέφρασε ταυτόχρονα την απορία του για τον ισχυρισμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ότι στην έρευνα Σεπτεμβρίου εμφανίζονταν « ποσοστά Τσαουσέσκου», όταν στην έρευνα αυτή εμφανιζόταν πτώση των ποσοστών ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, της καταλληλότητας για Πρωθυπουργός και της δημοφιλίας του όπως και μείωση της διαφοράς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ . Κατέθεσε δε πίνακα με τα αποτελέσματα 18 ερευνών όλων των Εταιρειών δημοσκοπήσεων στο δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος που δίνουν παρόμοια αποτελέσματα. « Εμείς βρεθήκαμε απλά στην αιχμή της επίθεσης για λόγους που μόνο όσοι την σχεδίασαν γνωρίζουν. Ο στόχος ήταν και είναι και πάλι όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες . Το κάνατε στην διετία 2017-2019, το ξανακάνετε συστηματικά από τις αρχές του 2021 » τόνισε.

–          Χαρακτήρισε επικίνδυνη την ενοχοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων ή των πιθανά  άλλων Εταιρειών έχουν οι ιδιοκτήτες τους. « Δεν μπορεί να λέτε ότι επειδή η REPOSITION STRATEGY  πήρε με πλήρως νόμιμες διαδικασίες κάποια δουλειά από φορέα του Δημοσίου την οποία και υλοποίησε με πληρότητα και ευθύνη, φτιάξαμε ως OPINION POLL μια ψεύτικη έρευνα, ότι είμαστε αναξιόπιστοι και ανήθικοι. Δεν μπορεί να κατηγορείτε όποια εταιρεία δημοσκοπήσεων παίρνει μια ερευνητική εργασία από το Δημόσιο ,

ότι « τα παίρνει  από το Μαξίμου για να υλοποιεί στημένες δημοσκοπήσεις. Ανοίγετε πια ένα επικίνδυνο δρόμο »

–          Πρόσθεσε δε, ότι κατηγορείται μια εταιρεία σαν την OPINION POLL  που ίσως είναι και η μόνη που στα δυόμισι χρόνια Κυβέρνησης Ν.Δ δεν έχει αναλάβει απολύτως  κανένα  ερευνητικό έργο όχι απλά από το Μαξίμου, αλλά και από κανένα Υπουργείο.

–          Επιβεβαίωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσίευμα, με βάση το οποίο η OPINION POLL  είχε υλοποιήσει δύο έρευνες για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2017 , ενώ είχε συζητηθεί να αναλάβει πακέτο είκοσι-τριάντα ερευνών με εκπρόσωπο κορυφαίου Υπουργού. « Η συμφωνία αυτή ουδέποτε προχώρησε για λόγους που πάντως δεν ήταν οικονομικοί» σημείωσε.

–          Έκανε γνωστό, ότι η επανόρθωση Νικολακόπουλου για όσα είχε πει σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ » για την OPINION POLL ( ότι δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ  και άρα δεν δέχεται ελέγχους και επομένως δεν είναι αξιόπιστες οι έρευνές της!) έγινε μετά την αγωγή της εταιρείας η οποία θα εκδικαζόταν στις 6 Δεκεμβρίου . Σημείωσε δε ότι « δεχτήκαμε αυτή την συγγνώμη γιατί δεν είμαστε δικομανείς και απλά θέλαμε την αποκατάσταση της φήμης της εταιρείας μας , όμως και για το καλό του χώρου των δημοσκοπήσεων που δέχεται για άλλη μια φορά επίθεση».

–          Χαρακτήρισε ακατανόητο το περιθώριο τριών μηνών που δόθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημοσκοπήσεις κ. Ηλία Νικολακόπουλο για να ελεγχθεί η VOXPOP. Σημείωσε δε ότι η ιστορία του μη ελέγχου τελικά της VOXPOP εξέθεσε την χώρα αφού την καταγγελία κατά της έρευνας την είχαν κάνει τα ελληνικά HOAXES που απηύδησαν για τον μη έλεγχο έρευνας που θεωρούσαν την έρευνα fake news. Τόνισε δε ότι δείχνει την στοχοποίηση της OPINION POLL από τον ΣΥΡΙΖΑ , η σιωπή του για τον μη έλεγχο της VOXPOP , την δημοσίευση στην ΑΥΓΗ παράνομων δημοσκοπήσεων από εταιρείες σαν την BridgingEurope που δεν δικαιούνταν να κάνει έρευνες και να τις δημοσιοποιεί αφού δεν ήταν μέλος του ΕΣΡ.

–          Τόνισε ότι όλη αυτή η εκστρατεία λάσπης κατά της OPINION POLL  , όλη αυτή η ανοίκεια επίθεση με συνεχή παραπληροφόρηση έχει δημιουργήσει σημαντική επιχειρηματική και οικονομική ζημία στην επιχείρηση. « Μας προβληματίζει ο τρόπος αντίδρασής μας. Σκεφτόμαστε να στείλουμε πλήρη αναφορά στην ESOMAR και την WAPOR, ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο αντιμετώπισης εταιρείας μέλους τους από κόμμα στην Ελλάδα , ενώ είμαστε σε συζητήσεις με τους νομικούς συμβούλους για τον καλύτερο τρόπο υπεράσπισης της εταιρείας μας και την απονομή ευθυνών για όσους ξεπερνώντας κάθε αρχή και αξία έπραξαν όλα αυτά σε βάρος μας» τόνισε για να προσθέσει « Αν δεν είχαμε απόθεμα σοβαρότητας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, αυτή η επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή μας».

 

Xθες φάνηκε όλη η αλήθεια. Απαντήθηκαν όλα τα fake news, τα ψεύδη . καλό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει και μια συγγνώμη. Το έκανε ο Α.Τσίπρας το 2019 αφού μετά από συνεχείς επιθέσεις και απειλές που δεχτήκαμε όλες οι εταιρείες, άνοιξαν οι κάλπες και φάνηκε η αλήθεια. Ας το κάνει και τώρα απέναντι στην OPINION POLL. 

Πηγή: e-peiraias.gr