Φαίνεται να έχουν παραφρονίσει πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Έτσι, διάφορα sites και εφημερίδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει σημαία για πανηγυρισμούς την δημοσκόπηση της MRB που δίνει στην απλή πρόθεση ψήφου την Ν.Δ να προηγείται κατά 12.8%!

Στην έρευνα της PULSE η διαφορά γινόταν 14% περίπου και στης  OPINION POLL 16.5% . Είναι φοβερό να ανακαλύπτουν κάποιοι φοβερές φθορές της Κυβέρνησης και να προβάλουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δίνει διαφορά 12.8% υπέρ της Ν.Δ!

Από την άλλη « τα βάζουν» με την OPINION POLL και αναζητούν πίσω από τα αποτελέσματα της έρευνας συνωμοσίες και άλλες ανοησίες. Δεν δείχνει πανικό, ζαλάδα; Θα έλεγα δε, ότι μοιάζουν να θέλουν να πιαστούν από κάποιο κλαδί γιατί ουσιαστικά και οι τρεις έρευνες  δείχνουν απόλυτα τα ίδια πράγματα αν κάποιος λάβει υπόψη το περιθώριο στατιστικού σφάλματος +/-3% στο ποσοστό κάθε κόμματος.

Οφείλουμε δε να θυμίσουμε, ότι λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, οι μετρήσεις όλων των εταιρειών έδιναν διαφορά υπέρ της Ν.Δ 6%-7% . Τότε από τη μια υπήρχαν δύο εταιρείες( ΚΑΠΑ Research και Αlco που έδιναν διαφορά γύρω στο 3% και από την άλλη η « κακή» OPINION POLL που έδινε διψήφια διαφορά. ‘Άνοιξαν οι κάλπες και ποιος δικαιώθηκε; Η OPINION POLL και ο Διευθυντής Ερευνών της Ζαχαρίας Ζούπης. Τον θυμόμαστε δε, να επιμένει στο ΘΕΜΑ FM ακόμα και μετά το πρώτο exit poll ότι η διαφορά θα προσεγγίσει το 10% .Ποιος επαληθεύτηκε; Ο Ζαχαρίας Ζούπης, η OPINION POLL. Τα ίδια περίπου συνέβησαν και μπροστά στις Εθνικές Εκλογές. Aς μην αρχίζουν λοιπόν πάλι τα ίδια κάποιοι. Ας δουν την αλήθεια….μήπως και μπορέσουν να αντιδράσουν. Αυτή είναι η ουσία.

Υπάρχει όμως και μια μερική πλευρά των αποτελεσμάτων. Η MRB έθεσε ερώτημα ποιον θέλουν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παρατήρηση: Όταν η OPINION POLL είχε θέσει αντίστοιχο ερώτημα σε τρεις έρευνες δέχτηκε ανοιχτό και υπόγειο πόλεμο γιατί ανακατεύεται στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, λες και υπάρχουν απαγορευμένα ερωτήματα και θέματα για διερεύνηση. Ποιοι τα έλεγαν αυτά; « Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ» ( Δες « κύκλοι της σημερινής ηγεσίας» ) και …. « κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ» !!! Τώρα δεν μίλησε κανείς και από τους δύο « κύκλους». Προφανώς τους ικανοποίησαν τα αποτελέσματα και προκαλεί κάποια εντύπωση πως ταυτίζονται οι συμπεριφορές αυτών των δύο «κύκλων». Η MRB λοιπόν έδινε στην κοινή γνώμη την Φώφη Γεννηματά να προηγείται με 29.9% και να ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 20% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 12.7% και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να προηγείται η Φώφη Γεννηματά με…. 56.7% (!) και να ακολουθούν ο Α. Λοβέρδος με 24.3% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 15.9%.

Εδώ υπάρχει θέμα. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ευρήματα της OPINION POLL στην έρευνα του Μαΐου. Στην έρευνα αυτή φαινόταν το 54% στην κοινή και το 65% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να θέλουν αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ , αλλαγή της Φώφης Γεννηματά. Τα ίδια αποτελέσματα προέκυπταν με μικρές διαφοροποιήσεις και σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο. Αν πάμε δε στους υποψήφιους αρχηγούς, στην κοινή γνώμη προηγούταν ο Α. Λοβέρδος με 27.3% και ακολουθούσαν η Φ. Γεννηματά με 15% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 13.5%. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ η σειρά επιλογής ήταν : Α. Λοβέρδος 37.1%, Ν. Ανδρουλάκης 22% και Φ. Γεννηματά 19.7%. Η ίδια σειρά επιβεβαιωνόταν και σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Νοέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο φέτος.

Δύο διαφορετικά εντελώς αποτελέσματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Στην περίπτωση της πρόσφατης έρευνας της MRB σιωπή μέχρι και πανηγυρισμοί από “Φωφικούς” και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ( γιατί άραγε;) και βέβαια αστεισμοί και ειρωνικά σχόλια από μεγάλο τμήμα στελεχών του ΚΙΝΑΛ που μιλάνε για έρευνα εκτός πραγματικότητας. Στην περίπτωση των ερευνών της OPINION POLL πολεμική από το επιτελείο της Γεννηματά ( αντε αυτή να την κατανοήσουμε) αλλά και από τμήμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών του Μ.Μ.Ε( αυτό θέλει εξήγηση).

Εμείς αυτό που ξέρουμε ότι και οι δύο αυτές εταιρείες είναι από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες εταιρείες δημοσκοπήσεων και ερευνών. Δίνοντας εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα κάποια στιγμή θα κριθούν λαμβάνοντας βέβαια υπόψη κάποιες αλλαγές συσχετισμών αφού μένουν ακόμα τέσσερις μήνες μέχρι τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Αυτό που χωράει πάντως πολύ συζήτηση είναι αυτή η περίεργη σύμπλευση συμπεριφορών στελεχών του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Αυτό βγάζει μάτια…. Θα δούμε

Πηγή: e-peiraias.gr