Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε,όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πειραιά, στη μνήμη των ηρώων Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και Αρχικελευστή ‘Εκτορα Γιαλοψού  που «έπεσαν» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλη στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρ. πλατεία Τερψιθέας) , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των κομμάτων, των αρχών και φορέων της πόλης, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος,Γιάννης Μώραλης, ο Αντιναύαρχος και Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Γιάννης Καλογερόπουλος καθώς και οι ανιψιές του Παναγιώτη Βλαχάκου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο.

Ο κ. Μώραλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τιμήσαμε σήμερα, χωρίς την παρουσία κόσμου εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, τη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, των τριών ηρώων που έπεσαν στα Ίμια πριν από 25 χρόνια υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. Τον Πειραιώτη ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση. Ας είναι η θυσία τους οδηγός για όλους μας, όχι μόνο στα κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πιο ασφαλή χώρα και μια καλύτερη κοινωνία. Ο Δήμος Πειραιά, σε ένδειξη τιμής και μνήμης θα συνεχίσει να πραγματοποιεί το μνημόσυνο αυτό, όχι από τυπική υποχρέωση, αλλά ως πραγματική αναγνώριση της θυσίας των τριών ηρώων, η οποία δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από τη συλλογική μνήμη της πόλης.

#Ίμια #Δήμος Πειραιά»

Παράλληλα δημοσίευσε και μερικές φωτογραφίες από την τελετή:

Πηγή: e-peiraias.gr