Ο Κώστας Λαλιώτης έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα από τις αρχές του έτους και βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δολιανά Αρκαδίας, παριστάνοντας τον «επίμονο αγρότη».

Τα τελευταία νέα που έχω από ανθρώπους της περιοχής είναι πως κάτι χέρσα χωράφια που είχε κληρονομήσει από τους γονείς του κοιτάζει πώς μπορεί να τα αξιοποιήσει, προκειμένου να του αποφέρουν κέρδη. Όχι κατ’ ανάγκη οικονομικά.

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι επιδίδεται στην αναζήτηση βιώσιμων καλλιεργειών, αξιοποιώντας το κλίμα της περιοχής. Έτσι, η προσοχή του είναι στραμμένη στην καλλιέργεια «βουνίσιου τσαγιού». Τα Δολιανά, αν και δεν απέχουν πολύ από τη θάλασσα, δηλαδή το Παράλιο Άστρος, εντούτοις διαθέτουν την ορεινότητα για να ευδοκιμήσει το τσάι.

Και ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όσα χωράφια διαθέτει στην περιοχή σκοπεύει να τα μετατρέψει σε οργανωμένη καλλιέργεια τσαγιού. Η αλήθεια είναι πως το τσάι και το χαμομήλι στην Αρκαδία μπορεί να τα βρει κανείς ελεύθερα, αν πάρει τα όρη και τα βουνά. Αλλά είναι άλλο να τα έχεις με τη σιγουριά της καλλιέργειας στο χωράφι σου και άλλο να ψάχνεις να τα βρεις στα κουτουρού…

Πηγή

Πηγή: e-peiraias.gr