Με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ένα πολύ θετικό νέο για τους κατοίκους του Πειραιά. Αποφασίστηκε λοιπόν η κατασκευή του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή Σιλό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γιάννη Μώραλη:

Εχθές ήταν μια ημέρα με καλά νέα για τον Πειραιά.

Μετά από συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον οποίο είναι η πολλοστή φορά που συζητούμε μείζονα θέματα της πόλης, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, επιβεβαίωσα ότι το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα δημιουργηθεί στον Πειραιά, στο κτήριο του ΣΙΛΟ, στη χερσαία λιμενική ζώνη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου μουσείου, όχι μόνο για τον Πειραιά και τη χώρα, αλλά και διεθνώς. Είναι ένα εμβληματικό έργο με υπερτοπική σημασία, που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη και το λιμάνι. Αναμένεται δε να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Συζητήσαμε επίσης το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, και τη θετική εξέλιξη που υπήρξε με την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής του. Επιλύεται έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα για τον δικαστικό κόσμο, αλλά και τους πολίτες του Πειραιά, τις συναλλαγές και τις υποθέσεις τους.

Παράλληλα, αναφερθήκαμε και σε ένα μεγάλο ακόμα ζήτημα για τον Πειραιά, αυτό της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς, αφού αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Πειραιά, αλλά και για το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας.

Η υλοποίηση της υπογειοποίησης θα συμβάλλει στην ενοποίηση της πόλης, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, διευκολύνοντας την πρόσβαση για χιλιάδες ταξιδιώτες από και προς το λιμάνι του Πειραιά.

Επιπλέον, θα απελευθερωθεί μια σημαντική έκταση που θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων, αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, εξετάσαμε επίσης τη δυνατότητα χρηματοδότησης για πρόσθετα έργα τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών και η προοπτική χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους.

Ευχαριστώ θερμά και τους δύο Υπουργούς για τις ουσιαστικές συνομιλίες που πραγματοποιήσαμε. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Κυβέρνηση, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας και τους δημότες.

Διαρκής στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, διεκδικώντας πάντα όλα όσα δικαιούνται ο Πειραιάς και οι πολίτες

Πηγή: e-peiraias.gr