Τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από την Βουλευτή Β Πειραιά, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Ο κύριος Βαρουφάκης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Βρεττάκο, τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε των χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο επικεντρώθηκαν στα καυτά θέματα της πόλης, όπως το υψηλό ποσοστό ανεργίας που υπάρχει, οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις (Oil One, Εργοστάσιο Απορριμμάτων), για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, αλλά και για την Cosco η οποία αναπτύσσεται ραγδαία χωρίς το δημόσιο αλλά και ο Δήμος να έχουν κάποια κέρδη σαν αντισταθμιστικά.

Εν συνέχει έγινε συζήτηση με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο του, Νίκο Πέτσα, όπου τέθηκαν σοβαρά ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια, η σταδιακή επαναφορά των ενοικίων, η ανάγκη για ένα κεφάλαιο επανεκκίνησης των επιχειρήσεων, η διαγραφή της επιστρεπτέας για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η ανάγκη διαγραφής χρεών που έχουν προκύψει κατά την περίοδο της πανδημίας, η καθιέρωση ακατάσχετου ειδικού λογαριασμού κ.α. Επίσης ο Νίκος Πέτσας τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της απομάκρυνσης των ρυπογόνων ενώ εγκαταστάσεων, ενώ έθεσε και την ανάγκη έναρξης διαλόγου για την έλευση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι ενστερνίζεται και είναι δίπλα στους εμπόρους και τις επιχειρήσεις ενώ ειδικά για τα κόκκινα δάνεια το κόμμα του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το έχουν κάνει σημαία και πρέπει να βρεθεί λύση χθες..

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφθηκε τον χώρο των Λιπασμάτων όπου τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα πρέπει να παραχωρήσει στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα στρέμματα που της «ανήκουν»

Πηγή: e-peiraias.gr