Μάσκες υφασμάτινες από την Αμοργό, μάσκες μιας χρήσης από τη Θεσσαλονίκη, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, δωροεπιταγές ακόμη και παιδικό κρεβάτι  παραδόθηκαν στο Κέντρο Βρεφών Η ΜΗΤΕΡΑ πριν από λίγες μέρες.

Η Διεύθυνση Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα , πήραν ένα «φορτηγό αγάπης» με δώρα και  βρέθηκαν στο ίδρυμα για να ομορφύνουν τον κόσμο των παιδιών. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη απευθύνθηκε σε ιδιώτες παροτρύνοντάς τους να γίνουν κοινωνοί προσφοράς και η ανταπόκριση δεν ήταν μικρή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Δώσαμε το ερέθισμα και δείξαμε έναν τρόπο που μπορούν να γίνονται τα πράγματα εύκολα και άμεσα αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός και σωστή ενημέρωση. Στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας μας για τα παιδικά ιδρύματα, φροντίσαμε να μάθουμε για τις ανάγκες τους και απευθυνθήκαμε σε εταιρείες που θα ήθελαν να γίνουν συμπαραστάτες μας σ’αυτό το εγχείρημα. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους του Δήμου και στους ιδιώτες γιατί παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η αλληλεγγύη μπορεί και πρωταγωνιστεί».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννος  Λιβανός απεθυνόμενος στον Δήμαρχο της πόλης, σε σχετική επιστολή του, αναφέρει χαρακτηριστικά :

 «Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ’ αυτόν που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό, κάνει τη  δωρεά σας ακόμη πιο   πολύτιμη ενέργεια,  αυτή τη δύσκολη εποχή, αντανακλώντας αξίες, ευαισθησία και ανθρωπιά, ενθαρρύνοντας και  υποστηρίζοντας  έμπρακτα, το δύσκολο έργο μας. Εκ μέρους των παιδιών και όλων ημών, θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή της πόλης αγκάλιασε και τις 15 ανάδοχες οικογένειες του ΜΗΤΕΡΑ και μετά από σχετική επιστολή της σε γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ εξασφάλισε δωροεπιταγές. Η εταιρεία Smart Kiosk Κεντικελένης πήρε την πρωτοβουλία και πρόσφερε 30 κιβώτια με είδη μακράς διάρκειας, εκ των οποίων τα 15 θα προωθηθούν στις ανάδοχες οικογένειες και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν σε άλλα ιδρύματα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμβολή των παρακάτω εταιρειών: Α-Μask, Atical Outlet, Έπιπλα Gotsopoulos Home, Smart Kiosk Κεντικελένης, Eργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Ζήκας.

 

 

Πηγή: e-peiraias.gr