Γράφει ο Manos GL

Με αφορμή την δημοσίευση…Ο φιλελεύθερος Χρήστος Βρεττάκος: Αφήνει έξω παιδιά του Δήμου από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς για εισπρακτικούς λόγους

Και αφού δεχτώ ότι τα στοιχεία είναι ακριβή, λίγα λόγια για τα πολιτικά συμπεράσματα.

Ο Βρεττάκος δεν είναι φιλελεύθερος, δεν είναι ούτε νέο-φιλελεύθερος και φυσικά δεν είναι αριστερός-φιλελεύθερος (LeftLiberal).

Αν ήταν φιλελεύθερος, δεν θα τον ένοιαζε τι θα κάνουν οι δημότες αρκεί να υπάρχουν επιλογές, αν ήταν νέο-φιλελεύθερος θα παρέδιδε όλους τους σταθμούς σε ιδιώτες, αν ήταν αριστερός-φιλελεύθερος θα θεωρούσε υποχρέωση του όλα τα βρέφη να «χωρούν» σε σταθμούς, θα κοστολογούσε την υπηρεσία και θα πρόσφερε voucher σε όσους γονείς επέλεγαν ιδιωτικό σταθμό. (Είναι πολύ δύσκολο να είσαι αριστερός και φιλελεύθερος).

Ο φιλελεύθερος σε πολιτισμένο περιβάλλον είναι χαλαρός.

Ο νέο-φιλελεύθερος σε όποιο περιβάλλον είναι αρπακτικό. (Προσοχή όμως, δεν είναι όλα τα αρπακτικά νέο-φιλελεύθεροι)

Ο αριστερός-φιλελεύθερος σε όποιο περιβάλλον έχει βάσανα.

Αυτό που περιγράφει η ανάρτηση ταιριάζει σε αρπακτικό, αλλά όπως είπαμε δεν είναι όλα τα αρπακτικά νέο-φιλελεύθερα.

Ας μείνουμε λοιπόν στο αρπακτικό, από μόνο του είναι βαρύς χαρακτηρισμός δεν χρειάζεται κι άλλο προσδιορισμό.

Ποιο θα ήταν το τέλειο; Δηλαδή το αριστερό-φιλελεύθερο;

Πρώτα να πιστέψει ο δήμαρχος ότι η διαπαιδαγώγηση και η διαφύλαξη των παιδιών περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της πολιτείας από κοινού με τις οικογένειες, σε τοπικό επίπεδο στον δήμο.

Να αγωνιστεί, ώστε να κοστολογηθεί αυτή η υπηρεσία. Να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση την καταβολή του κόστους της υπηρεσίας για το σύνολο των παιδιών του δήμου.

Να προσφέρει στην κάθε οικογένεια σε μορφή voucher αυτό το ποσόν ώστε να το διαθέσουν σε δημοτικό (χωρίς άλλη επιβάρυνση) ή ιδιωτικό σταθμό (προσθέτοντας ίσως κάποιο ποσόν) για τα παιδιά τους.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, μήπως έτσι όλοι πάνε σε ιδιωτικούς σταθμούς;

Με βεβαιότητα λέω όχι. Το δημόσιο διαθέτει αίγλη και με την παροχή επιλογής θα την αυξήσει. Φυσικά μπορεί να υπάρξουν μονάδες απαξιωμένες που τότε θα τις αποφύγουν γονείς. Αλλά μάλλον από τώρα αξίζει να τις αποφύγουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Εντάξει, πολλά ζητάμε από την κ.Βρεττάκο, αλλά μια που το έφερε η κουβέντα…

Πηγή: e-peiraias.gr