Με το έλκηθρό του και ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο έφτασε σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ» για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά. Οδηγοί του άρματος δεν ήταν οι τάρανδοι αλλά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη που ξεκίνησε από το εργαστήρι καρναβαλιού στον Αγ.ι. Ρέντη και έφτασε στο Γουδί για να πολλαπλασιάσει τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών.

Μαζί του πολύτιμοι βοηθοί εκτός από τα ξωτικά- εργαζόμενους του Δήμου και ο Σύλλογος ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τον ιδρυτή του Ερωτόκριτο Κυμνιωνή ο οποίος μεταξύ άλλων φροντίζει και τα παιδιά των ιδρυμάτων Παιδικού Χωριού  SOS, Αναρρωτήριο Πεντέλης και «Μητέρα». 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο «Η ΠΙΣΤΗ», στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Καλλιτέχνες και όχι μόνο όπως η Antonella, ο Γιώργος Μανίκας και η Έρρικα Πρεζεράκου τραγούδησαν τα κάλαντα στα παιδιά. Είναι η μοναδική μέρα που επιτρέπεται να τρώνε γλυκά και γι’αυτό ο αγαπημένος Άγιος φρόντισε να τους μοιράσει χυμούς (χορηγία Smile Kiosk) , καραμέλες (χορηγία Λάβδας),παστέλια και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα (χορηγία εργαστήρι Ζήκας).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Με πείσμα και μεράκι οι εργαζόμενοι του Δήμου των ΚΑΠΗ, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, του εργαστηρίου καρναβαλιού πήραν μέρος σ’αυτή την κοινωνική εκστρατεία αγάπης για τα παιδικά ιδρύματα. Ξεπερνώντας τα εμπόδια της πανδημίας, κατάφεραν να δώσουν στο Αη Βασίλη το έλκηθρό του για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ΕΛΠΙΔΑ. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη της κοινωνικής ευαισθητοποίησης γι’αυτό και είμαστε ανοιχτοί σε  συνεργασίες με συλλόγους όπως τον ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με στόχο την κοινωνική προσφορά. Θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις που με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκαν σ’αυτό το κάλεσμα αγάπης».

Εμπνευστής αυτής της ιδέας είναι η Αντιδήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Δέσποινα Σωτηροπούλου δημοσιογράφος και συγγραφέας η οποία  διαθέτει όλα τα έσοδα των βιβλίων της  και του τελευταίου «Η αριστερή μου πλευρά» (εκδόσεις Ινφογνώμων) για τη στήριξη των παιδιών της Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» και  όπως η ίδια δηλώνει : «Δεν άντεχα στην ιδέα ότι φέτος τα παιδιά δεν θα έκαναν γιορτή. Tα μέλη των ΚΑΠΗ στήριξαν το τρίτο μου βιβλίο «Η αριστερή μου πλευρά» και έσοδα διατέθηκαν στην ογκολογική μονάδα. Λόγω των συνθηκών η γιορτή δεν θα μπορούσε να γίνει μέσα στο νοσοκομείο γι’αυτό το λόγο ο Δήμος μας προχώρησε στην κατασκευή του άρματος για μεταφέρει τον Αη Βασίλη.Ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί πάνβ από κείνο που’χει μάθει να μπορεί. Αυτή είναι η πρόκληση!»

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτος Κυμιωνής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που 11 χρόνια μετά τη μετάβαση της ψυχής του γιου μου Μανώλη, βρίσκομαι σήμερα εδώ με μία άλλη όμως ιδιότητα. Μαζί με τους εθελοντές του Συλλόγου πλέον-ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- Ερρικά Πρεζεράκου, Γιώργο Μανίκα και Antonella,δινουμε από το δικό μας μετερίζι, μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ» και στις οικογένειες του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρκίνο «Η ΠΙΣΤΗ». Προσδοκούμε κι ευχόμαστε , αυτή τη Αγάπη και η θετική απόλους μας ενέργεια, να «ξυπνήσει» τη δύναμη της θεραπείας σε κάθε ένα παιδί!

Στο πλαίσιο των δράσεών μας «ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ», ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης έχει καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες ώστε από κοινού, να μεταδώσουμε και να «κολλήσουμε» την Αγάπη σε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών με καρκίνο «Η ΠΙΣΤΗ» κα Αναστασία Σταματέα υπογραμμίζει:

«Αν δεν έπαιρνε αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη , τα παιδιά φέτος δεν θα βίωναν μ’αυτό τον πρωτότυπο τρόπο τη χαρά των χριστουγέννων.Είναι σημαντικό γι’αυτούς τους μικρούς ήρωες να ζουν την κάθε στιγμή όπως τους αξίζει και να παίρνουν δύναμη και θάρρος μέσα από ανθρώπους που τους νοιάζονται κάνοντας την αγάπη πράξη ζωής».

Πηγή: e-peiraias.gr