Μιλώντας στο Action24, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση που του έγινε για τα όσα ακούγονται περί προοδευτικών συμμαχιών ανέφερε ότι ελπίζει ο τόπος να αποκτήσει προόδευτική κυβέρνηση καθώς και ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει απόφαση να πορευθεί μόνο του, πράγμα που κάνει όλο αυτό τον καιρό με έργο και προτάσεις, χωρίς λαϊκισμούς ενώ για τα λάθη της κυβέρνησης τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής δεν τα περιμένει για να τα αξιοποιήσει κομματικά αντιθέτως είναι εκεί για να τα διορθώνει. Επιπλέον τόνισε πως δεν πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εννοούσε συμμαχίες με τον Σύριζα στα λεγομενά του.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μειώνει την αξιοπιστία του όταν το 2018 έλεγε ότι δεν χρειάζονται αναπληρωτές υπουργοί και τώρα έχει 5-6

Τέλος όσον αφορά την οικονομία  ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει σχέδιο απορόφησης των χρημάτων που θα δωθούν από την Ε.Ε. καθώς και να εστιάσει στις προτεραιότητες αυτών, όπως η κλιματική αλλαγή. Ένω είπε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον τουρισμό καθώς εκτιμάει πως θα πάμε καλύτερα απο πέρυσι αλλά και ότι έχουμε αποκτήσει εμπειρία πλέον ώστε να γίνουν σωστές κινήσεις για να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν που θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: e-peiraias.gr