Ξέσπασε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης με αφορμή νέο βανδαλισμό πλατειών και χώρων πρασίνου και αθλητισμού.

Όπως έγινε γνωστό προχθές στην παιδική χαρά Μπελογιάννη και Επταλόφου, έσπασαν τα όργανα, ξήλωσαν το δάπεδο της παιδικής χαράς και πέταξαν τα κομμάτια του στους γύρω δρόμους, έσκαψαν τρύπες μέσα στην παιδική χαρά.

Στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Ιωακειμίδης αναρωτιέται «Που είναι η αγωγή την οποία, γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας; Δυστυχώς μερικές φορές ο κόμπος φτάνει στο χτένι».

Πάντως στην ανακοίνωσή του τονίζει πως «Εμείς, θα αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές» αλλά στέλνει μήνυμα πως «αν όλοι δεν φυλάξουμε την περιουσία της πόλης μας τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας»..

Η ανάρτηση του Γιώργου Ιωακειμίδη:

Ποιος θα μας προστατέψει από τους βανδάλους;

Χρόνια, τώρα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: ότι η δημοτική και δημόσια περιουσία είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι, εμείς, την πληρώνουμε όλοι, εμείς, οφείλουμε να την προστατεύουμε.

Κι όμως! Παιδικές χαρές, χώροι πρασίνου, πλατείες, δημοτικά κτίρια, δεν σταματούν να βανδαλίζονται κατά κανόνα από τα δικά μας παιδιά και φυσικά κάθε φορά να αναρωτιόμαστε…

Που είναι η αγωγή την οποία, γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας; Δυστυχώς μερικές φορές ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Αποκορύφωμα αυτών των καταστροφών αυτές που έγιναν προχθές στην παιδική χαρά Μπελογιάννη και Επταλόφου.

Έσπασαν τα όργανα, ξήλωσαν το δάπεδο της παιδικής χαράς και πέταξαν τα κομμάτια του στους γύρω δρόμους, έσκαψαν τρύπες μέσα στην παιδική χαρά. Έλεος!

Δεν υπήρχε κανείς να τους δει, δεν υπάρχει αστυνομία, δεν νοιάζεται κανείς για μια τέτοια καταστροφή μιας παιδικής χαράς.

Την ίδια μέρα στην παιδική χαρά της πλατείας Κουμπάκη από την οποία στις αρχές του καλοκαιριού είχαν αφαιρεθεί τα graffiti κάποιοι φρόντισαν να ξαναγράψουν υβριστικού περιεχομένου συνθήματα πάνω στα όργανα.

Η αφαίρεση των συνθημάτων γίνεται με χημικά που καταστρέφουν το χρώμα των οργάνων και δεν κάνουν καλό σε κανένα. Το κακό βέβαια με τα συνθήματα που γίνεται σ’ αυτή την πλατεία, δεν παρατηρείται πουθενά αλλού. Ακόμη και το άγαλμα της Διαμάντως Κουμπάκη δεν ξεφεύγει από αυτά τα … «καλά παιδιά».

Εμείς, θα αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές όμως αν όλοι δεν φυλάξουμε την περιουσία της πόλης μας τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Πηγή: e-peiraias.gr