Το Πανεπιστήμιο Πειραιά ξεκινάει τη λειτουργία του στο κτιριακό συγκρότημα της Άρσης Βαρών στη Νίκαια, το δεύτερο δεκαήμερο αυτού του μήνα.

Τα καλά αυτά νέα προέκυψαν χθες στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Νίκαια-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, με τον Πρύτανη και τους συνεργάτες του στο κτίριο της Άρσης Βαρών από την οποία και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Οι εργασίες τροποποίησης σημαντικού τμήματος του πρώην ολυμπιακού ακινήτου ολοκληρώθηκαν και ήδη 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια περιμένουν τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους.

Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το 2006 όταν ο Δήμος Νίκαιας παραχώρησε το Ολυμπιακό Κτίριο της Άρσης Βαρών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πήραν «σάρκα και οστά» και όλοι μας έχουμε πολλούς λόγους να χαιρόμαστε για τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της πόλης.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου στη Νίκαια συνεχίζονται με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Ήδη, είναι υπό εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου και σε διαδικασία δημοπράτησης η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο μαζί με το παραπλεύρως ευρισκόμενο Κατράκειο Θέατρο, το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδης», το κλειστό Γυμναστήριο και το εμβληματικό έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της.

Πηγή: e-peiraias.gr