«Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η ηλεκτροκίνηση. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ανάγκη για όλο και λιγότερους ρύπους, αναγκάζει όλους μας να αναπτύξουμε τις σχετικές υποδομές στην Ελλάδα αλλά και στο Δήμο μας» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ειδικότερα: η πολιτεία χρηματοδοτεί την πόλη της Νίκαιας για την αναζήτηση και την κατασκευή τουλάχιστον 105 θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριους ή και στεγασμένους. Οι θέσεις αυτές προορίζονται να εξυπηρετούν τα ταξί, τα λεωφορεία καθώς και άλλου τύπου βαριά οχήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση με τους επαγγελματικούς συλλόγους και άλλους φορείς και στην συνέχεια, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα ολοκληρώσει τη μελέτη για τις επιλεγμένες θέσεις στο σύνολο της πόλης.

Όπως αναφέρει ο κύριος Ιωακειμίδης «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 2022 οι θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να είναι ήδη κατασκευασμένες.

Το μέλλον τρέχει, οι κίνδυνοι της υπερθέρμανσης αυξάνονται και φυσικά, όλοι μας, δηλώνουμε παρόντες».

Πηγή: e-peiraias.gr