Νέα παιδική χαρά, ειδική για ΑμεΑ, δημιουργήθηκε στο Κατράκειο στη Νίκαια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Νίκαιας υπάρχουν ήδη 42 πιστοποιημένες παιδικές χαρές όπου κάποιες απ αυτές είναι προσβάσιμες για χρήση από ΑμεΑ, αλλά είναι δύσκολη η πρόσβασή τους.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης μεταξύ άλλων ανέφερε «Περιμένω την ημέρα που το σημαντικό αυτό έργο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Αξίζουν αυτή τη χαρά και όχι μόνο…».

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Ιωακειμίδη:

Ο Δήμος μας διαθέτει ήδη 42 πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Σε αρκετές από αυτές υπάρχουν όργανα που είναι κατάλληλα για χρήση από ΑμεΑ χωρίς όμως η πρόσβαση να είναι πάντα εύκολη.
Έτσι, λοιπόν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα κατασκευαστεί σε κάθε Δήμο του Πειραιά από μια πλήρης παιδική χαρά ΑμεΑ προσβάσιμη σε αναπηρικά αμαξίδια απλού και ελαφρού τύπου, ειδικά βοηθήματα και ορθοστάτες.
Πρόκειται για κατασκευές που αναμφίβολα θα διευκολύνουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους.
Εμείς, στο Δήμο μας, επιλέξαμε να φτιάξουμε την παιδική χαρά ΑμεΑ στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού «19ης Μαΐου 1919» (περιβάλλων χώρος Κατράκειου Θεάτρου), τον οποίο, όπως καλά γνωρίζετε οι περισσότεροι, χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζουμε με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να μετεξελιχθεί σε μια ελκυστική εστία αναψυχής και πολιτισμού.
Στην παιδική χαρά θα τοποθετηθούν:
• Κούνια με δύο καθίσματα ΑμεΑ
• Κούνια με ένα κάθισμα φωλιά και ένα ΑμεΑ
• Τρία σύνθετα όργανα για χρήση ΑμεΑ
• Μύλος ΑμεΑ
• Πέντε τραμπάλες με καθίσματα φωλιά
και ό,τι άλλο απαιτείται για ατομικό και ομαδικό παιχνίδι και φυσικά με το κατάλληλο πράσινο.
Ο προϋπολογισμός είναι 430.000€ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.
Περιμένω την ημέρα που το σημαντικό αυτό έργο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Αξίζουν αυτή τη χαρά και όχι μόνο…

Πηγή: e-peiraias.gr