Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις συνεργούς του συλληφθέντα οι οποίοι αφαίρεσαν πολυτελές ρολόι χειρός από πεζό

Στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας, εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ημεδαπού στη Μύκονο και συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις αλλοδαπούς, συνεργούς του συλληφθέντα, τα στοιχεία των οποίων έχουν προσδιοριστεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε, την Πέμπτη (20 Μαΐου 2021) πρώτες πρωινές ώρες οι κατηγορούμενοι αφού εντόπισαν ημεδαπό που κινούταν πεζός στη Χώρα Μυκόνου, δύο από αυτούς του αφαίρεσαν με σωματική βία ρολόι χειρός μεγάλης χρηματικής αξίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και έπειτα από ενδελεχή αξιοποίηση στοιχείων την Παρασκευή (21 Μαΐου 2021) το μεσημέρι συνελήφθη ο 40χρονος δράστης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το χρηματικό πόσο των 245 ευρώ, αεροπορικά – ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κινητό τηλέφωνο και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σημειώνεται ότι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: e-peiraias.gr