Μήνυμα μηδενικής ανοχής στον φασισμό και τους χρυσαυγίτες έστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι «Ως εδώ με όσους αγκαλιάστηκαν με τον φασισμό στην πόλη».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωσή του «Έχω έρθει να ενώσω και όχι να χωρίσω. Έχω έρθει να ενώσω τις δημοκρατικές φωνές της πόλης μας και να εκφράσω όλους τους δημότες. Οφείλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν πλάι μας. Χρέος μου να είμαι δήμαρχος όλων μας».

Εν συνεχεία στέλνει μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και των φασιστών «Το δημοκρατικό φρόνημα των συνεργατών μου και το δικό μου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Διαψεύδω κατηγορηματικά το περιεχόμενο των χυδαίων και συκοφαντικών φυλλαδίων-λάσπη. Η καταδίκη μου απέναντι στον φασισμό και στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης» και ευχαριστεί όσους τον στήριξαν στις εκλογές «Για αυτό το γεγονός με βοήθησαν άδολα άνθρωποι από όλο το δημοκρατικό φάσμα χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Η δήλωση του Γιάννη Λαγουδάκου

Περαματιώτες Περαματιωτισσες,

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που δώσατε την ευκαιρία να διοικήσω τον δημο μας άπο την πρώτη Γενάρη. Έχω έρθει να ενώσω και όχι να χωρίσω. Έχω έρθει να ενώσω τις δημοκρατικές φωνές της πόλης μας και να εκφράσω όλους τους δημότες. Οφείλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν πλάι μας. Χρέος μου να είμαι δήμαρχος όλων μας.

Αυτό το κλίμα ενότητας και προόδου όμως φαίνεται πως δεν ταιριάζει σε όλους. Από την Κυριακή των εκλογών του Β’ Γύρου διακινούνται στο διαδίκτυο από μια αισχρή μειοψηφία, ακατάσχετα ψεύδη τα οποία επιχειρούν να πλήξουν το δημοκρατικό μας φρόνημα. Το δημοκρατικό φρόνημα των συνεργατών μου και το δικό μου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Διαψεύδω κατηγορηματικά το περιεχόμενο των χυδαίων και συκοφαντικών φυλλαδίων-λάσπη. Η καταδίκη μου απέναντι στον φασισμό και στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τελεία και παύλα. Δεν ήμουν εγώ που δέχτηκα τη στήριξη νεοναζιστικών μορφωμάτων και των οπαδών τους. Ουδέποτε. Και ακόμη και τώρα, καλύτερα να έχανα τις εκλογές παρά να είχα τέτοιες στηρίξεις. Αλήθεια, μπορούν αυτό το πουν όλοι οι συνδυασμοί και όλοι όσοι διοίκησαν τον Δημο;

Για αυτό το γεγονός με βοήθησαν άδολα άνθρωποι από όλο το δημοκρατικό φάσμα χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Η σκευωρία και η προβοκάτσια δεν θα περάσουν και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Ως εδώ με όσους αγκαλιάστηκαν με τον φασισμό στην πόλη.

Γιάννης Λαγουδάκος

Δήμαρχος του δημοκρατικού Περάματος

Πηγή: e-peiraias.gr