Μεθόδευση της ΝΔ που καταλύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου για τους βουλευτές βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η απόφαση προβλέπει μεν  την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά ( και εδώ είναι το μεμπτό) και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.  

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων: “Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές”, είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου: “Αν και έχει αποσαφηνιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνω ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των Βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο”, είχε δηλώσει ο κύριος Τασούλας στις 14.05.2020. 

Η συζήτηση στην Βουλή, ορίστηκε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Πηγή: e-peiraias.gr