Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της Αττικής, που έχει στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά πράσινη συνείδηση και να προετοιμαστεί το έδαφος για μία συνειδητή επιλογή στη μετέπειτα πορεία και εκπαίδευσή τους, προωθεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο μαθητικός διαγωνισμός THINK SMART, CREATE GREEN-έχει εγκριθεί ήδη από το Yπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με προθεσμία υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος από τα Γυμνάσια: έως 15/01/2020.

Στο διαγωνισμό θα υπάρχει Εθνική και Διεθνής Ομάδα Νικητών και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και συγκεκριμένα για μαθητές:

 13 – 14 ετών (γεννηθέντες το 2007)

14 – 15 ετών (γεννηθέντες το 2006)

 

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 Θεματική για ομάδες ηλικίας 13-14 ετών: 1. Αφίσα στην οποία εμφανίζονται οι ιδιότητες της βιώσιμης πόλης ή 2. Αφήγηση ιστορίας σε φωτογραφίες:

Αειφόρος/Βιώσιμος παράκτιος τουρισμός και οικονομία.

 Θεματική για ομάδες ηλικίας 14-15 ετών: 1. Σχεδιασμός έξυπνου κάδου απορριμμάτων για το σχολείο ή 2. Δημιουργία ενός σύντομου βίντεο με τους κατοίκους των ακτών να μιλούν για την ποιότητα της παράκτιας ζωής (με έμφαση στη βιωσιμότητα).

 Η κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) μαθητές και έναν καθηγητή αρχηγό.

 Προεπιλογή: Η Εθνική Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει έως και δέκα (10) καλύτερα έργα ανά κατηγορία (βάσει γενικών και ποιοτικών κριτηρίων) και όλοι θα πάρουν αναμνηστικά δώρα. Η Εθνική Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει τους νικητές την ίδια ημέρα (1η ομάδα ανά κατηγορία και θα ανακοινωθούν ως Εθνικοί Νικητές).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ

  1. Για την κατηγορία 13-14, το διεθνές βραβείο θα είναι μια επίσκεψη σε μια πόλη του EU-CONEXUS – Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης. (4 μαθητές + 1 καθηγητής).
  2. Για την κατηγορία 14-15, το διεθνές βραβείο θα είναι μια επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (4 μαθητές + 1 καθηγητής).
  3. Σε περίπτωση περιορισμών ταξιδιού λόγω του COVID-19 ή οποιασδήποτε άλλης ανωτέρας βίας, το διεθνές έπαθλο θα αντικατασταθεί από άλλο ισοδύναμο (laptop, κ.ά).

 Κάθε κατηγορία θα έχει το δικό της θέμα εργασίας (δείτε το πρόγραμμα του Διαγωνισμού εδώ (να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση).Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] & [email protected] 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρωτοπόρο στον τομέα του στην Ελλάδα και σε διαρκή πορεία εξέλιξης και αναβάθμισης, συμμετέχει σε ένα από τα πρώτα 17 «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» που έχουν επιλεγεί για να χρηματοδοτηθούν.Το πρόγραμμα είναι το EU-CONEXUS – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης.Το EU-CONEXUS θα γίνει το μοναδικό Ευρωπαϊκό Διακρατικό Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας που θα μπορεί να καλύψει με ολοκληρωμένο και διεπιστημονικό τρόπο τις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστικές παράκτιες περιοχές και να ενισχύσει τη γαλάζια ανάπτυξη. Προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν πράσινη συνείδηση και να προετοιμαστεί το έδαφος για μία συνειδητή επιλογή στη μετέπειτα πορεία και εκπαίδευσή τους.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», για το EU-CONEXUS και για τον μαθητικό διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους: 

της Ευρωπαϊκής Ένωσης (https://ec.europa.eu/education/education-in-the-eu/european-education-area/european-universities-initiative_el)

του EU-CONEXUS ( https://www.eu-conexus.eu/en/

Μαθητικός Διαγωνισμός – THINK SMART, CREATE GREEN (https://www.eu-conexus.eu/en/events/international-eu-conexus-school-contest/)

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Στο e-mail: [email protected]

 

Πηγή: e-peiraias.gr