Άμεση αντίδραση στις υπερπτήσεις τουρκικών drones στο Αιγαίο ζητάει ο βουλευτής της ΝΔ και αντιστράτητος ε.α. Νίκος Μανωλάκος επισημαίνοντας ότι αποτελεί απειλή για τη χώρα μας η υπέρπτηση τουρκικών UAV πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

«’Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε Μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις», σημείωσε ο κ. Μανωλάκος.

Ο γαλάζιος βουλευτής διευκρίνισε πάντως ότι «δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV. Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι».

Εξέφρασε δε την εμπιστοσύνη του στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία όπως είπε θα κάνει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ. Μανωλάκος ανάφερθηκε στην παραλαβή των πρώτων έξι Rafale, τα οποία χαρακτήρισε υπερόπλο και τόνισε ότι σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belh@rra, καλύπτει επιχειρησιακά, όλο τον χώρο του Αιγαίου και την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχεται στη βάση του, χωρίς ανεφοδιασμό.

Ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, ο γαλάζιος βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας, ότι ο Πούτιν έχει εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του, να μην αποδεχθεί την στρατηγική περικύκλωση, με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και στην κατεύθυνση αυτή πιέζει , δημιουργώντας την εντύπωση, με την μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων, στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ότι θα εισβάλει στην Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει κάνει στο παρελθόν, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη απόσχιση εδάφους, από κυρίαρχο κράτος, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: e-peiraias.gr