Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και από την ώρα που «έφυγε» ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος.

Εδώ και περίπου δυο βδομάδες το ΒΕΠ αλλά και ο νέος του Πρόεδρος, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, δέχονται λυσσαλές και ανοίκεια επίθεση από σκοτεινά κέντρα, όπως επίσης, κατά ένα περίεργο τρόπο, τα ίδια βέλη δέχεται και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Σα-Βεπ, ο συνδυασμός του εκλιπόντος Ανδριανού Μιχάλαρου κέρδισε τις εκλογές με 70% και εκλέχθηκε αυτοδίκαια, όπως ορίζει άλλωστε η Νομοθεσία, Πρόεδρος, ενώ όπως επίσης πάλι ορίζει ο νόμος, όταν για οποιοδήποτε λόγο η θέση μείνει κενή, εκλέγεται επικεφαλής από τον Συνδυασμό που έχει την πλειοψηφία.

Έτσι και στο Σα-Βεπ έγιναν εκλογές στις 22 Μαρτίου για να βγει ο νέος επικεφαλής. Εκλογές που έγιναν όπως ορίζει ο νόμος, με μυστική ψηφοφορία και παρουσία δικηγόρου. Συμμετείχαν 27 από τα 28 μέλη και κατέθεσαν για υποψηφιότητα 3.

  • Στην πρώτη ψηφοφορία ο κύριος Παπαμανώλης πήρε 12 ψήφους, ο κύριος Μπαλκάμος 8 και ο κύριος Ματθιουδάκης 7 ψήφους
  • Στη δεύτερη ψηφοφορία ανάμεσα σε Παπαμανώλη και Μπαλκάμο, ο κύριος Παπαμανώλης έλαβε 16 ψήφους και ο κύριος Μπαλκάμος 10 ενώ υπήρχε και ένα άκυρο

Το αποτέλεσμα ήταν αδιαμφισβήτητο και αυτό φαίνεται από το ότι κανένας δεν έκανε ένσταση επί του αποτελέσματος. Όλοι δώσανε συγχαρητήρια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο.

Εδώ λοιπόν μπαίνει το ερώτημα. Τι έχει ενοχλήσει και ΠΟΙΟΥΣ από την λογική αυτή εξέλιξη των πραγμάτων. Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι λάθος ο νόμος και ότι πρέπει να εκλέγει τον νέο πρόεδρο η μειοψηφία δικαίωμά τους. Ο νόμος τώρα όμως έτσι έχει και αυτός τηρείται σε όλα τα Επιμελητήρια.

Γιατί άραγε τόσο μένος; Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ όλες αυτές τις λυσσαλέες και ανήθικες επιθέσεις; Ποιος είναι ο σκοπός τους; Γιατί δεν αφήνουν το νέο Πρόεδρο να κάνει την δουλειά και να κριθεί απ’ αυτήν;

Τέλος να σας πούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο σε αυτή την επίθεση….

Υ.Γ. Ελπίζουμε σε όλες αυτές τις επιθέσεις να μην κρύβονται εξω-επιμελητηριακοί

Πηγή: e-peiraias.gr