Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς.

«Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, της κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», σχολίασε ο κ. Σκέρτσος ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του.

«Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό επισήμανε ότι «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου» ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών.

Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι κι έτσι η συζήτηση μετατίθεται όταν θα έχει επιτευχθεί το πρώτο τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό.

Παράλληλα ο Υφυπουργός τόνισε έναν ακόμα παράγοντα που θα βοηθήσει στη σταδιακή αποσυμπίεση των πολιτών, κι αυτός δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.  «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο Υπουργός και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

«Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί όμως θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: e-peiraias.gr