Το λιμάνι του Πειραιά επισκέπτονται έως τις 26 Μαρτίου, οι επιβλητικές φρεγάτες «Languedoc» «Ναύαρχος Kasatonov», του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας και της Ρωσίας αντίστοιχα.

Οι δύο φρεγάτες ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Μάλιστα η φρεγάτα «Ναύαρχος Kasatonov» είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και στις αρχές Φεβρουαρίου. 

Όπως διευκρίνισε η Ρωσική Πρεσβεία ολόκληρο το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V .

Λίγα λόγια για τη ρωσική φρεγάτα

Η υπερσύγχρονη φρεγάτα ανήκει στην ομάδα των πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Είναι φρεγάτα κατηγορίας Ναύαρχου Γκορσκόφ του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και το δεύτερο πολεμικό πλοίο της κλάσης αυτής. 

Καθελκύστηκε το 2014, ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού ΠΝ τον περασμένο Ιούλιο. Έχει συνολικό μήκος 130 μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνους και έχει επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 4.000 μιλίων.

Διαθέτει, εκτός από τον προαναφερόμενο οπλισμό, κατάστρωμα και υπόστεγο για να φέρει ελικόπτερο τύπου Ka-27 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων cruise Kalibr, κατάστρωμα και υπόστεγο για να φέρει ελικόπτερο τύπου Ka-27 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Vladimir Kasatonov.

Λίγα λόγια για τη γαλλική φρεγάτα «Languedoc»

Η φρεγάτα «Languedoc» είναι το προηγούμενο μοντέλο από την υπερσύγχρονη Belharra που κατασκευάζουν οι Γάλλοι και ενδιαφέρεται να αποκτήσει και το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό.

Η επιβλητική φρεγάτα μήκους 142 μέτρων είναι μία φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Έχει ανθυποβρυχιακές δυνατότητες ακόμη πιο εξελιγμένες από προηγούμενα μοντέλα, δυνατότητες επιτήρησης σε αέρα και θάλασσα, πολύ αποτελεσματικά ραντάρ, εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και αεράμυνας. Διαθέτει τον πύραυλο scalp naval που μπορεί να πλήξει στρατηγικούς στόχους στο έδαφος.

Πηγή: e-peiraias.gr