Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες για το take away από τα καταστήματα εστίασης τα Σαββατοκύριακα, η Κυβέρνηση ανέστειλε την απαγόρευση.

Χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, δήλωσε για τα καταστήματα εστίασης πως λειτουργούν με τη μέθοδο take away και delivery σε όλη τη χώρα.

Όμως, το πρωί του Σαββάτου ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι έχει καταργηθεί το take away τα Σαββατοκύριακα για Αττική,Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως από αύριο, Κυριακή, το take away δεν θα επιτρέπεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης ανοικοίνωσε ότι:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Αργότερα ο Υπουργός ζήτησε συγνώμη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, ενώ άφησε αιχμές σε νέο του ποστ για την Αντιπολίτευση, λεγοντας μεταξύ άλλων ότι “Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας “,απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο.

Πηγή: e-peiraias.gr