Ένα mail που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες έρχεται να βάλει φωτιά στις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είναι γνωστό τον Σεπτέμβρη ξεκινάνε οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Ένας εκ των υποψηφίων είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι και ο πρώτος που δήλωσε επίσημα υποψηφιότητα.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που πιστεύουν ότι μια πιθανή εκλογή του κυρίου Λοβέρδου θα στρίψει το τιμόνι του ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά. Αυτό όμως που έρχεται και βάζει λάδι στη φωτιά και το επιβεβαιώνει απερίφραστα τις τελευταίες ώρες είναι το mail που στέλνεται από τον πρώην ΠΟΤΑΜΙσιο και νυν υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νότη Παρασκευόπουλο

Ο κύριος Παρασκευόπουλος σε μαιλ που στέλνει αναφέρει ότι αν και δεν στήριξε ΚΙΝΑΛ λόγω της εκλογής Γεννηματά, αλλά στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ συνεργάζεται και με δυο υπουργούς της Κυβέρνησης, στηρίζει ως υποψήφιο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί « χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη χωρίς λαϊκισμούς Αντιπολίτευση. Μια Αντιπολίτευση που δεν μπορεί να κάνει φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ούτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τη σημερινή του ηγεσία. Μια Αντιπολίτευση που θα ελέγχει καλοπροαίρετα την Κυβέρνηση και θα την στηρίξει όποτε χρειαστεί».

Όποιος το διαβάσει αυτό εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει συμφωνία στήριξης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε περίπτωση εκλογών και αρχηγίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει περί αυτόνομης πορείας ενώ τον διαψεύδει και στο αφήγημα του το οποίο είναι «μπορώ να ενώσω τον χώρο».

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει και η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ακολουθεί η επιστολή του Νότη Παρασκευόπουλου:

Αγαπητέ φίλε,

πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που είχαμε συνεργαστεί στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Όπως όλοι όσοι ζήσαμε την πορεία του Ποταμιού, έτσι κι εγώ θυμάμαι με νοσταλγία το ωραίο ξεκίνημα και προσπαθώ να ξεχάσω το άδοξο τέλος.

Μετά το Ποτάμι έμεινα εκτός κομμάτων, όπως και παραμένω μέχρι σήμερα. Το 2017 βοήθησα τον Νίκο Αλιβιζάτο στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού του νέου κόμματος που θα δημιουργούσαν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και άλλοι. Εξελέγη η Φώφη Γεννηματά που βάφτισε το νέο κόμμα ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν εντάχθηκα στο νέο κόμμα.

Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Κυριάκο, αν και δεν εντάχθηκα στη ΝΔ και στηρίζω την Κυβέρνηση που πιστεύω ότι γενικά πάει καλά. Μάλιστα συνεργάζομαι και με δύο Υπουργούς της Κυβέρνησης. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα η χώρα μας και η Κυβέρνηση, χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη χωρίς λαϊκισμούς Αντιπολίτευση. Μια Αντιπολίτευση που δεν μπορεί να κάνει φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ούτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τη σημερινή του ηγεσία. Μια Αντιπολίτευση που θα ελέγχει καλοπροαίρετα την Κυβέρνηση και θα την στηρίξει όποτε χρειαστεί.

Μόλις έμαθα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα βάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποφάσισα να τον στηρίξω. Οι θέσεις που παίρνει ενάντια στην “επίσημη γραμμή του κόμματος” (π.χ. για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, για το πρόσφατο κλείσιμο από τον Χρυσοχοΐδη των Εθνικών Οδών, κλπ) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και πιστεύω ότι στο μέλλον δε θα με απογοητεύσει.

Συμφώνησα μαζί του να επαναλειτουργήσω μαζί με 17 άλλους συνεργάτες από το Ποτάμι και υποστηρικτές του, το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (από το οποίο προέκυψε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ του Ποταμιού) ως  ανεξάρτητη εθελοντική οργάνωση συνεργαζόμενη μαζί του. Μπορείς να δείς στο συνημμένο αρχείο μια δημοσίευση και σε αυτό το video μια συνέντευξη για να έχεις μια εικόνα των δράσεων του Εμείς Οι Πολίτες όταν ξεκίνησε.

ΑΝ συμφωνείς με τα παραπάνω και δεν έχεις κάποια κομματική δέσμευση, σε καλώ να συνεργαστούμε ξανά. Σε αυτή την περίπτωση η εγγραφή σου μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα loverdos.gr στο τμήμα ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σημείωσε ότι η εθελοντική συμμετοχή σου στο ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν συνεπάγεται ότι προσωπικά στηρίζεις τον Ανδρέα Λοβέρδο ή το ΚΙΝΑΛ. Απλά συμμετέχεις σε μια ανεξάρτητη από κόμματα εθελοντική οργάνωση που πολιτικά κινείται στον κεντρώο χώρο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νότης Παρασκευόπουλος

Πηγή: e-peiraias.gr