Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται σε γηροκομείο των Χανίων Κρήτης, όπου πέθαναν 68 ηλικιωμένοι κάτω από περίεργες συνθήκες.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των υπευθύνων του γηροκομείου για τη διερεύνηση ανθρωποκτονιών με δόλο κατά συρροή καθώς θεωρήθηκε ύποπτο το γεγονός ότι όλες οι βεβαιώσεις θανάτου των φιλοξενούμενων είχαν ως αιτία την ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 68 θάνατοι ηλικιωμένων, 62 το 2020 και 6 το 2021.

Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή της σορού μίας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα με σκοπό να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν ότι ηλικιωμένη πέθανε από άλλα αίτια και όχι από ανακοπή όπως αναφέρει η βεβαίωση θανάτου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretalive, δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Παρόντες στην εκταφή της σορού, ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και τέσσερις ιατροδικαστές – δύο κρατικοί και ένας τεχνικός σύμβουλος από κάθε πλευρά, της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας, ενώ ζητήθηκε φύλαξη όλη τη νύχτα του νεκροταφείου από άνδρες του Α.Τ. Κισσάμου.

Πάντως η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει μετά από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης στον εν λόγω οίκο ευγηρίας, έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην συγκεκριμένη δομή.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι μόνο από το Ληξιαρχείο Χανίων ζητήθηκαν οι φάκελοι 24 ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο που ακολουθεί η Ασφάλεια Χανίων ζητάει ήδη από τις 23 Μαρτίου από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η εν λόγω Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των νεκρών.

Πηγή: e-peiraias.gr