Μουδιασμένη είναι η Λιγόρτυνος από τον τραγικό θάνατο του μικρού Ζαχαρία ο οποίος πάλεψε γενναία για να κρατηθεί στη ζωή.

Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το μεσημέρι στη Λιγόρτυνο, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης ενώ το πρωί βάφτισαν το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Ζαχαρίας αεροβαφτίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Το δίχρονο αγοράκι, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης. Το βρήκε η γιαγιά του, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο ασθενής, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΟ Παίδων όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 °C) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών τον σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση τον ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τούς γονείς τον παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ».

Οι γονείς από την πρώτη στιγμή γνώριζαν για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του παιδιού τους.

Αυτό ήταν και ο λόγος που οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί.

Πηγή: e-peiraias.gr