Από τις 16/1 αντί για τις 20/1 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών από 85 ετών και άνω,σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

Πώς κλείνουμε ραντεβού:

Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο SMS που θα περιέχουν τα εξής στοιχεία: κωδικό εμβολιασμού, ημέρα, ώρα και τόπο για το ραντεβού.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογραφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση:

1️⃣ Μπορούν να πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ της περιοχής τους με την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

2️⃣ Μπαίνουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στο κλείσιμο των ραντεβού, μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Στη συνέχεια επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε περίπτωση που κάποιος ο οποίος ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται να εμβολιαστεί και δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα για να ελεγχθεί το αίτημα και να λάβει ενημέρωση με οδηγίες.

Όποιος ή όποια δεν έχει ΑΜΚΑ σε αυτό το link συμπληρώνει τα στοιχεία του ώστε να εξεταστούν από επιτροπή (https://emvolio.gov.gr/aitisi).

Στην αίτηση πρέπει να συμπληρώσετε τα κάτωθι στοιχεία:
Επώνυμο *

Όνομα *

Πατρώνυμο *

Αριθμός εγγράφου ταυτοποίησης *

Είδος εγγράφου ταυτοποίησης *

A.M.K.A. (εφόσον υπάρχει)

Α.Φ.Μ. (εφόσον υπάρχει)

Τηλέφωνο επικοινωνίας *

Εmail επικοινωνίας *

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού με στόχο να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά.

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και ακολουθούν ακόμη 13 νησιά της χώρας στα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: enikos.gr, emvolio.gov.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: © EUROKINISSI/POOL INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Πηγή: e-peiraias.gr