Σφοδρή επίθεση του Κινήματος Αλλαγής στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε «όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματός του και αυτός θα το πάρει».

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι τέτοιες δηλώσεις αποδεικνύουν αδιαφορία της κυβέρνησης και πως ο κύριος Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο.

Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους.

Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως ‘’αχρείαστη γκρίνια’’ ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα «τα πάρει».

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω.

Γιατί ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση.

Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς.

Ως ευκαιρία, ακόμα και για τους ίδιους.

Πηγή: e-peiraias.gr