Τη λαίλαπα των fake news για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το νέο -υποτιθέμενο- περιστατικό «παράλυσης» εμβολιασθέντος στην Κέρκυρα.

Η «είδηση», όπως ήταν δυστυχώς επόμενο, έκανε και πάλι τον γύρο τoυ Διαδικτύου, με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «επιστήμονες» των social media να βγαίνουν να φωνάξουν «ορίστε, δεύτερη παράλυση μετά το εμβόλιο – τίποτα δεν είναι τυχαίο» και άλλα τέτοια «αποδεικτικά» του «κινδύνου που κρύβουν τα εμβόλια»!

Για μία ακόμη φορά (η πρώτη εδώ) ο καθηγητής Βασιλακόπουλος αναγκάστηκε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το ερώτημα όμως, είναι αν η τοποθέτησή του θα τύχει της ίδιας δημοσιότητας με αυτή του fake «πυροτεχνήματος» για τον γιατρό στην Κέρκυρα που υποτίθεται ότι παρέλυσε στα κάτω άκρα αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το περιστατικό ωστόσο δεν ήταν τελικά αυτό που θα επιθυμούσαν οι αρνητές του εμβολίου για να στηρίξουν τη κινδυνολογία και τις απίθανες θεωρίες τους για το εμβόλιο, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος ο πρωταγωνιστής του οδηγήθηκε στην «παρωδία της παράλυσης» από προσωπικό συμφέρον.

Οπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής, πρόκειται για τον γιατρό σε βάρος του οποίου διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) επειδή πήγε να βάλει «από το παράθυρο» τους «περίφημους» ημετέρους στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών.

Μία ημέρα πριν την ΕΔΕ εμφανίστηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος παράλυση των κάτω άκρων αφού είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Eξετάστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους παράλυση.

«Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια που θα γινόταν η ΕΔΕ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος χωρίς να μπορεί να κρύψει την αγανάκτησή του για τη νέα διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του.

Ομοίως ο καθηγητής ενημέρωσε ότι και στην προηγούμενη περίπτωση – αυτή της νοσηλεύτριας στο νησί των Φαιάκων, όπου στις καταγγελίες για το εμβόλιο είχε πρωταγωνιστήσει τότε ο επίσης «απίθανος» πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ- δεν υπήρχε κανένα σύνδρομο Guillain-Barré και ήδη η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Και όλα αυτά προς απογοήτευση όσων έσπευσαν να επικαλεστούν «αδιάσειστες αποδείξεις» για τα… κρούσματα παράλυσης από το εμβόλιο.

Τα fake news πάντως, είχαν ήδη κάνει τη δουλειά τους  και ευθύνη όλων είναι επισημάνσεις όπως αυτή του κ. Βασιλακόπουλου να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. text Δώσε μου ρεύμα να σου δώσω νερό

Πηγή: e-peiraias.gr