Εδώ και λίγες μέρες είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα, με τα ενεργά αυτή τη στιγμή να είναι πάνω από 400.

Μια από τις ευάλωτες περιοχές που δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό είναι, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα με πάνω από 120 κρούσματα.  Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι καθημερινά προκύπτουν πολλά κρούσματα σε σχολεία της πόλης. Κάθε μέρα ακούς και σ’ ένα σχολείο να εμφανίζονται 3-4 κρούσματα..  Οι γονείς μάλιστα των παιδιών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Ταυτόχρονα παρουσιάζει προβληματισμό η εικόνα συνωστισμού στο χώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Ένας χώρος οποίος κατακλύζεται καθημερινά με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο.

Άφαντη η Δημοτική Αρχή

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει και η έλλειψη πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής η οποία είναι απούσα. Κανένας έλεγχος, καμία ενημέρωση, καμία δράση και καμία πρόληψη. Την ίδια ώρα που άλλοι Δήμοι έχουν μετατρέψει δημοτικά λεωφορεία σε κέντρα τεστ κορωνοϊού, την ώρα που άλλοι δήμοι ενημερώνουν για τα κρούσματα στη πόλη τους, την ώρα που άλλοι δήμοι ενημερώνουν για τα κρούσματα που παρουσιάζονται στα σχολεία τους, την ίδια ώρα ο δικός μας δήμαρχος κωφεύει. Ασχολείται μόνο όταν πρέπει να βγει σε κανένα κανάλι ή όταν πρέπει να δείξει αγωνιστικό πρόσωπο.

Απαιτείται άμεσα λήψη πρωτοβουλιών και ενημέρωση προς τους πολίτες.

Πηγή: e-peiraias.gr