Στην πρόσφατη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην Πλατεία Κύπρου με την ομιλία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, προαναγγέλθηκε ο αποκλεισμός του ΣΜΑ στο Σχιστό από την Δευτέρα 25/10 στις 9:00π.μ. με τον Δήμαρχο να απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι τον Ιούλιο είχε προαναγγείλει αποκλεισμό διαρκείας του ΣΜΑ από τον Σεπτέμβρη κάτι που μάλλον ξεχάστηκε στις διακοπές του Δημάρχου. Τώρα αποφάσισε για τις 25 Οκτωβρίου…Το για πόσο εξαρτάται την άσκηση επαναστατικής γυμναστικής

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων ο Χρήστος Βρεττάκος ανέφερε: «Σας καλούμε 9 το πρωί έξω από το ΣΜΑ να ξεκινήσουμε τον αποκλεισμό ο οποίος θα λήξει όταν κυβέρνηση και περιφέρεια αποδεχθούν ότι πρέπει να βγάλουν τελείως από τους σχεδιασμούς τους το Σχιστό. Ταυτόχρονα, ξεκινάμε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών κάτω από ένα κείμενο που περιγράφει τα ΟΧΙ της πόλης. Θα περάσουμε από όλα τα σπίτια, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους βουλευτές όλων των κομμάτων ζητώντας να συνυπογράψουν».

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή καταδεικνύει την πλήρη αντίθεση της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την πόλη και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι γειτονιές της Β’ Πειραιά που κατοικούνται από ανθρώπους περήφανους, αγωνιστές του μόχθου και της ζωής που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο προτετελεσμένο περιβαλλοντικό έγκλημα που ενορχηστρώνεται. Αντιθέτως με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε θα κλιμακώσουμε την δράση μας και θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης, την Δευτέρα 25/10 στις 09:00πμ σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ στο Σχιστό.
60 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Πηγή: e-peiraias.gr