Δεύτερο συνεχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κερατσίνι όπου αντιπολίτευση και Σύλλογος Εργαζομένων γυρνάνε την πλάτη στον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Θέμα συζήτησης και πάλι ο Εσωτερικός Οργανισμός Λειτουργίας που όμως βρίσκει αντίθετους τόσο τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου όσο και τις Δημοτικές Παρατάξεις που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και αρνούνται να συμμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη ο Δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Βρεττάκος, είναι ανένδοτος και δε κάνει βήμα σε αυτό που έχει προτείνει με αποτέλεσμα η κατάσταση στο Δημαρχείο της πόλης να μυρίζει μπαρούτι που από στιγμή σε στιγμή θα εκραγεί.

Οι ανακοινώσεις των παρατάξεων και του Συλλόγου Εργαζομένων:

Ανακοίνωσή Συλλόγου Εργαζομένων: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου)Κύριε Πρόεδρε, Συζητείται σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο, το σοβαρότατο θέμα του Ο.ΕΥ, που αφορά στο σύνολό του τις Υπηρεσίες και τους Εργαζόμενους στο Δήμο μας.Το Δ.Σ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του:

● Ζητά την αναβολή της σημερινής συζήτησης, μιας και περιγράψαμε κατ επανάληψιν την αναγκαιότητα ενός νέου κύκλου διαβούλευσης μιας που στο σχέδιο αυτό φαλκιδεύονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

● Καλούμε τις Δημ. Παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση και να ταχθούν ανεπιφύλακτα με τις θέσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για έναν Ο.Ε.Υ που θα καθορίσει το μέλλον αυτού του Δήμου και των Εργαζομένων του.

● Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, – ακόμη και με δυναμική παρέμβαση – το απόγευμα στις 18.00 μ.μ, στο γραφείο σας, του Προεδρείου και των μελών του Δ.Σ των Εργαζομένων, με στόχο την καθ οιονδήποτε αναβολή του θέματος και της σχετικής συζήτησης. Σίγουροι για την κατανόησή σας .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦ. ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΡ. ΚΑΝΑΒΑΡΟΣ

Ανακοίνωση Παντελή Καμά (ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ): Ο Αυταρχισμός και ο Ετσιθελισμός του Κυρίου Βρεττάκου, αποτελεί πλέον τροχοπέδι στην ομαλή λειτουργία του Δήμου μας.Η σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, για δυναμικές Κινητοποιήσεις ενόψει της σημερινής Συνεδρίασης, του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του ΟΕΥ, αποτελεί ράπισμα σε μία ψευδεπίγραφη αριστερή Διοίκηση. Καταγγέλουμε τη Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου και απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση. Συμπαραστεκόμαστε στους Εργαζόμενους του Δήμου μας

Ανακοίνωση Παναγιώτη Διαλινάκη: ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΟ ΤΟΝ ΟΕΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ….!!!Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποφάσισε να δηλώσει με παράσταση του στο δημοτικό συμβούλιο που γίνεται σήμερα, πως δεν συμφωνεί στην προσπάθεια της διοίκησης για την ψήφιση χωρίς ουσιώδη διαβούλευση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου. Στην απόφαση αυτή του συλλόγου συμπαραστεκόμαστε και δεν θα συμμετέχουμε σε μία διαδικασία την οποία έχουμε καταγγείλει ως προσχηματική, που δεν έχει καμία απολύτως συναίνεση από τους εργαζόμενους και από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση Γιώργου Τσιρίδη: Πότε θα ασχοληθεί και με τα δύσκολα η δημοτική αρχή;******************************Σήμερα το βράδυ υπάρχει δημοτικό συμβούλιο με θέμα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ). Είναι ένα θέμα που η διοίκηση έπρεπε να έχει λύσει και να έχει ψηφίσει εύκολα προς όφελος και του δήμου, αλλά, και των εργαζομένων του. Το θέμα αυτό, όμως, έχει γίνει αγκάθι που ταλαιπωρεί την δημοτική αρχή και καθυστερεί όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου.* Όταν υπάρχει τέτοια αγκύλωση στα εύκολα, τι θα γίνει με τα δύσκολα που έχει μπροστά της η δημοτική αρχή; * Πόσο περίτρανα θα δείχνει με κάθε της ενέργεια ότι ήταν ΕΤΕΡΟΦΩΤΗ, στηριγμένη στις ΙΔΕΕΣ, τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τα ΧΡΗΜΑΤΑ της κυβέρνησης του Σύριζα και της Περιφέρειας της Δούρου και του Γαβρίλη;* Τώρα που χρειάζεται και η δική της πρωτοβουλία κι η δική της συμμετοχή στις ιδέες και τις πράξεις, γιατί άραγε εμφανίζεται τόσο λίγη;Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα τελειώσει αυτό το βάσανο του ΟΕΥ. Θα μπορέσει επιτέλους να βρει μια κοινή γλώσσα με τους εργαζόμενους και θα φτιάξει ένα νέο οργανόγραμμα για να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά στους άλλους τομείς όπου η πόλη κινδυνεύει να μείνει απαράδεκτα και αδιόρθωτα πίσω.Ο φόβος είναι ότι θα συνεχιστεί το αλαλούμ που αποδυναμώνει τον δήμο και ναρκοθετεί το μέλλον του.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” Γ.ΤΣΙΡΙΔΗΣ

Πηγή: e-peiraias.gr