Για άλλη μια φορά είδαμε εχθές και σήμερα στην τηλεόραση τους ειδικούς να εμπλέκουν την πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και να τις χαρακτηρίζουν περιοχές υψηλού κινδύνου.

Να πούμε ότι στην περιοχή προχθές έγιναν μετρήσεις από τον ΕΟΔΥ όπου βρέθηκαν 5 θετικοί σε 460 περίπου τεστ. Να υπενθυμίσουμε πάλι ότι στις ημερήσιες του εκθέσεις ο ΕΟΔΥ δίνει περίπου 20 (το πολύ) θετικούς στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά….Που αν το πάμε αναλογικά βγαίνουν 3-4 σε κάθε δήμο.

Είδαμε λοιπόν τους ειδικούς να μας λένε ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι σε πορτοκαλί συναγερμό, ότι έτσι δείχνουν τα λύματα.. Για ποια λύματα μιλάνε άραγε; Το ΣΜΑ του Σχιστού φιλοξενεί σκουπίδια από 27 περίπου δήμους της Αττικής. Αυτό το γνωρίζουν;

Είδαμε τα αιτήματα των Δημοτικών Συμβούλων, Γιώργου Τσιρίδη αλλά και του Παναγιώτη Διαλινάκη, προς τον ΕΟΔΥ όπου ζητάνε τα επίσημα στοιχεία και από που προκύπτει ο συναγερμός για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.

Περιμένουμε όμως μια επίσημη θέση και από τον λαλίστατο για άλλα θέματα, Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, επί του θέματος. Δεν γίνεται να αφήνει να εκτίθεται έτσι η περιοχή του  και οι κάτοικοι.

Την ηλιθιότητα ή την ανικανότητα των ειδικών για μια πόλη που δεν γνωρίζουν την καταλαβαίνω, την δική σου ολιγωρία δήμαρχε όχι.

Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν ότι εμείς ως κάτοικοι δε πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά και ευλαβικά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

Πηγή: e-peiraias.gr