Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης εφήβων μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, σε συνδυασμό με την κοινωνική συνθήκη της καραντίνας, στο πλαίσιο μιας πρωτόγνωρης κατάστασης πανδημίας, δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα  (θυμού, θλίψης, άγχους .κ.λ.π.) και πλήθος δυσλειτουργικών καταστάσεων  (υψηλός αριθμός απουσιών, συγκρούσεις με τους γονείς, κρίσεις πανικού, αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας κ.α.) και δυσκολεύει ιδιαίτερα τους εφήβους και τις οικογένειες τους.

Η λειτουργία του προγράμματος ξεκινά από τις 3 Μαρτίου 2021, μέσω τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας με τους ψυχολόγους της υπηρεσίας καθημερινά 11.00π.μ. – 14.00μ.μ., στο 210  4636747, καθώς και μέσω mail στη διεύθυνση grammiefivon@keratsini.gr  για την αποστολή σύντομων αιτημάτων.

Στην τηλεφωνική γραμμή  μπορούν να καλούν, οι έφηβοι, οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με την καταγραφή και διαχείριση των αιτημάτων τους, από τους ψυχολόγους της υπηρεσίας, ενώ σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει η δυνατότητα (με σειρά προτεραιότητας) ατομικών συνεδριών.

Πηγή: e-peiraias.gr