Δυο χρόνια πέρασαν από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές του 2019, ενώ υπολείπονται και δυο χρόνια για τις επόμενες εκλογές του 2023. Τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά ταυτόχρονα.

Πως διαμορφώνεται όμως μέχρι στιγμής το τοπίο εν όψει των εκλογών του 2023, τι θα κάνει ο Χρήστος Βρεττάκος, τι θα κάνουν τα κόμματα, ποια ονόματα ακούγονται; Όλα αυτά θα αναλύσουμε παρακάτω, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αλλά και ότι ακούγεται στην «πιάτσα».

Για τον Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Βρεττάκο, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται απλά, καθώς φαντάζει ο απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα έχει πολλά εσωτερικά μέτωπα καθώς από τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον στηρίξει. Ο ίδιος έχει δυο δρόμους. Ή θα κατέβει καθώς στην κοινωνία έχει πολύ θετική εικόνα ή θα τιμήσει την προεκλογική υπόσχεση ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και ότι θα μείνει δυο τετραετίες και θα αποχωρήσει.

Ο Παναγιώτης Διαλινάκης είναι αμφιλεγόμενη περίπτωση. Ο ίδιος διαδίδει ότι θα ξανά είναι υποψήφιος, στην πραγματικότητα όμως δείχνει να μην ασχολείται ιδιαίτερα με τα του δήμου. Ταυτόχρονα και στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι και ψάχνουν νέο πρόσωπο.

Ο Φίλιππος Καμπούρης δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια αν και στα κρίσιμα θέματα έχει παρουσία. ταυτόχρονα δυο δημοτικού του σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει. Άγνωστο το τι θα κάνει το 2023.

Ο Γιώργος Τσιρίδης ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρητος (προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ) θα ήθελε να είναι ξανά μέσα στο παιχνίδι με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο όμως δε φαίνεται να υλοποιείται. Άγνωστο το τι θα κάνει μέχρι το 2023. Πάντως έχει επαφές και καλές σχέσεις με τον Παντελή Καμά.

Η Βάνα Δατσέρη δεν δείχνει ιδιαίτερη όρεξη για συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια και δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει να κατέβει με τον Παντελή Καμά.

Η Ελένη Δαβγιώτη-Ρούκουνα, όπως πάντα συμμετέχει και έχει δυναμική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας έχει επαφές με τον Παναγιώτη Διαλινάκη, που ανήκουν και στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Ο Παντελής Καμάς, υποψήφιος με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, όπως δηλώνει θα ξανά είναι υποψήφιος Δήμαρχος, Έχει δυναμική παρουσία στη πόλη και στα Δημοτικά Συμβούλια. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχει δώσει τα χέρια με τη Βάνα Δατσέρη. Το μόνο σε εκκρεμότητα είναι τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής. Σε περίπτωση επανεκλογής της Φώφης Γεννηματά θα έχει ξανά την επίσημη στήριξη του κόμματος, ενώ σε περίπτωση μη εκλογή της θα κατέβει κατά πάσα πιθανότητα ανεξάρτητος.

Το ΚΚΕ ως γνωστόν θα έχει υποψήφιο Δήμαρχο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και πάλι ο Γιώργος Καλαμαράς.

Ποιοι ακούγονται για υποψήφιοι

Τα ονόματα που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται ή θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι είναι ο Λευτέρης Φωτίου, γιατρός, ανηψιός του ιστορικού Δημάρχου της πόλης, Χρήστου Φωτίου. Ο Λευτέρης Φωτίου προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ έχει πολύ καλά ερείσματα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Νέα Δημοκρατία ακούγονται τα ονόματα του νεαρού Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας, Τάσου Μύτογλου, του πρώην αντιδήμαρχου Πέτρου Καψοκόλη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκου Πέτσα.

Ο Γιάννης Τσούτσας, γνωστός γιατρός της πόλης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα ότι ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος.

Τέλος το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικούν ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Χρήστου Βρεττάκου, Χρήστος Λαμπρίδης και ο πρώην αντιδήμαρχος και κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Καλογεράς.

Πηγή: e-peiraias.gr