Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου.

Με ανακοίνωσή του ο Παντελής Καμάς και ο Συνδυασμός του «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» τονίζουν ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε η ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας για λόγους εσω-παραταξιακούς του Χρήστου Βρεττάκου, ενώ θεωρεί ότι αυτός ο Οργανισμός ψηφίζεται για να βολευτούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Παντελή Καμά:

Επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο αύριο Παρασκευή η δημοτική αρχή τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου. 

Ο λόγος της αναβολής ψήφισης του στο προηγούμενο ΔΣ αφορούσε ενδο-παραταξιακές ισορροπίες, προφανώς διευθετήθηκαν και η δημοτική αρχή αισθάνεται έτοιμη να τον ψηφίσει. 

Ήδη έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στον ανορθολογικό-ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος και η περί αυτόν ομάδα διαχείρισης του δήμου προωθούν αλλαγές που ευνοούν επιλεγμένα πρόσωπα που θα αναβαθμιστούν με τίτλους διευθυντών τους οποίους θα φέρουν μέχρι την συνταξιοδότηση τους, οι επιλεγμένοι δηλαδή με στενά ωφελιμιστικά για την διοίκηση κριτήρια θα κληροδοτηθούν και στις επόμενες διοικήσεις οι οποίες -θα- οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι στις σημερινές επιλογές του κ. Βρεττάκου και της ομάδας του και έχουμε δηλώσει την πρόθεση μας να τον καταψηφίσουμε. 

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου που με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι αποχώρησε από την σχετική συζήτηση με την δημοτική αρχή «επειδή η διαδικασία διαβούλευσης αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους» 

Καλούμε την δημοτική αρχή να υπερβάλλει εαυτόν και να συμπεριφερθεί με την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία που αρμόζει στο ζήτημα. 

Να αποσύρει τον Οργανισμό και να τον φέρει σε πραγματική διαβούλευση τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο και με τους εργαζόμενους ώστε να προκύψει ένας κανονισμός ικανός να υπηρετήσει τα δημοτικά συμφέροντα και μόνον. 

Αντιδρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δήλωσε πως αποχωρεί από την ομάδα εργασίας και από την διαβούλευση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου καθώς όπως τονίζει η τελευταία πρόταση του Δήμου αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πηγή: e-peiraias.gr